Vad är en AirCard?

AirCard ® är ett trådlöst modem som ansluts till en dator och ansluter till ett operatören för hela landet eller hela världen tillgång till Internet. Begreppet "luft-kort" ibland används för att hänvisa till teknik i allmänhet, och kommer att användas på samma sätt när det visas i den här artikeln.

En fördel med en luft kort före andra typer av trådlösa tjänster är att man kan använda den för att ansluta till Internet överallt där operatören är tillgänglig, snarare än att förlita sig på hotspots. Med hjälp av en luft-kort, kan en kryssning på webben, hämta e-post eller hämta filer från baksidan av en taxi, från mitten av ett oljefält, från en enslig stuga, eller från en vit sandstrand.

Sierra ® Wireless tillverkar AirCards ® för en mängd olika klienter, vilket gör varje kort patentskyddade för en viss tjänst. En luft-kort att fungera med Verizons trådlösa bredband, till exempel, inte fungerar med Sprint, så du måste välja transportören innan de köper en AirCard.

Om du redan har mobiltelefon tjänst, inleda med att pröva en förlängning av planen till att omfatta trådlöst bredband. De flesta erbjuder en rabatt för dem som redan har cell tjänst. I vissa fall kan det vara bättre att gå med en annan leverantör, dock beroende på dina behov och den täckning som erbjuds.

AirCards komma med olika gränssnitt att arbeta med olika enheter. Bärbara datorer och bärbara datorer kan använda en luft-kort som att glida in i ExpressCard-kortplats, tidigare känt som PC-kortplats eller PCMCIA-kortplatsen. Denna hamn eller facket har utvecklats under åren i något olika konfigurationer som följer olika protokoll och gränssnitt. När shopping för en luft-kort ska du se den stöder den specifika typ av slot på din dator. Om din dator saknar en kortplats, anser en USB-luft-kort.

Om du ska resa internationellt, leta efter en luft-kort som stöder fyrbands-GSM-frekvenser och tri-band UMTS-frekvenser för konnektivitet över andra generationens (2G) och tredje generationens (3G) arkitektur, respektive. GSM står för Global System för mobila kommunikationer, och UMTS hänvisar till Universal Mobile Telecommunications System, som också kommer att stödja den fjärde generationens (4G) nät.

AirCards varierar i pris och kan ibland bortses när de köper en plan, men i allmänhet är tillgängliga för 45 USD amerikanska dollar (USD) med mera. Kostnaden beror till stor del om funktioner och typ och antal av frekvensband och arkitekturer som stöds.

bekvämligheten av trådlöst bredband är inte billigt, men många planer finns för att passa olika budgetar och behov. Pay-as-you-go planer så att kunden kan betala en fast avgift för ett 24-timmarspass, den kortaste tillväxten av tid säljas. Här kan vara bra som en reservlösning åtgärd när en hotspot är tillgänglig och tillträde är absolut nödvändigt. Du kanske också kunna köpa en tid block, som en vecka eller en månad för tillträde på en affärsresa eller semester.

Det bästa, om du har råd, är ett obegränsat plan. Detta kan köra $ 80 US-dollar per månad, ungefär dubbelt så höga för kabel bredband. Kostnad kan kompenseras genom ökad produktivitet, dock, särskilt för chefer på språng. Större operatörer kan också erbjuda rabatt erbjudanden till företag för grupp planer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.