Vad är en 4D Mouse?

höra om en 4D mus kan ge visioner av Stephen Hawking som sveper över sinnet. Nej, den här musen inte peka på den 4: e dimensionen av tid, men det kan bespara dig en del. Förkortningen 4D hänvisar till fyra riktade . En 4D-mus kan bläddra en sida både vertikalt och horisontellt, eller upp /ner och höger /vänster.

rullning är en mycket användbar funktion, särskilt när de surfar på Internet. De flesta webbplatser kräver besökare att upprepade gånger klickar du på små upp /ned fönster pilarna eller dra den lodräta stången för att rulla ner på sidan. En 4D-mus gör denna repetitiva och något besvärande uppgift lika enkelt som att rulla en boll med fingertoppen. Och om sidan inte passar i din uppfattning horisontellt, det är inga problem heller. Använd bara de horisontella Rollerball att se innehållet.

Fördelen med en 4D mus med två rollerballs är inte bara online men även i kalkylprogram och grafikprogram. En 4D-mus är också utmärkt för att placera musen snabbt i spel, eller för att stora mönster i program som Auto-Cad.

Studier har visat att repetitiva rörelser som en musknapp kan orsaka pistill tunnel syndrom och ömhet på fingrarna. För dem som tillbringar bara några timmar eller mindre varje dag på en dator, kan detta inte vara ett problem. För de miljontals människor som tillbringar åtta eller fler timmar om dagen på skärmen, en 4D mus kan vara mycket gynnsam. När du har provat en 4D musen kommer du förmodligen aldrig använda en vanlig mus igen.

Bortsett från fysiska lättnad, bläddra med en 4D mus är mycket lättare och snabbare än att klicka på en pil upprepade gånger eller dra en bläddra bar. Skärmen sig lätt och kan stoppas enkelt på vilken position som helst genom att sluta den rullande rörelse. Inga fler "skärm hoppa" när musen av misstag glider av pil eller vertikalt streck.

Andra inslag i en 4D mus kan innefatta programmerbara knappar som kan användas för Back och Framåt funktioner eller andra uppgifter. En 4D-mus kan kopplas in, trådlös eller optisk. Många bärbara datorer har en 4D musmatta inbyggt i tangentbordet. Köra fingret horisontellt längs den nedre kanten på plattan rullar skärmen till höger och vänster, när du kör upp eller ner i högerkanten på plattan rullar vertikalt. Några tillverkare av tangentbord, såsom Adesso erbjuder desktop tangentbord med inbyggd 4D musmattor.

Om du tillbringar flera timmar om dagen på en dator, kanske du vill ge en 4D mus en försök. Till priser som börjar på mindre än US $ 10, det enda du har inget att förlora besväret att inte ha det!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.