Vad är ankare text?

Anchor text , som ibland kallas klickbara tex , är en viktig del av en hyperlänk-kodning som ansluter en bild eller ord till en annan webbsida eller en del av ett sidan. En hyperlänk innehåller en webbadress som inte är synlig för webbsurfare samt ankare text, som är synlig och visar betraktaren där länken leder. Till exempel i wiseGEEK ®, är ordet wiseGEEK ® ankaret text. När detta ingår i en webbsidans kod, ser betraktaren av hyperlänken inte att webbplatsens adress, han bara ser och klickar på ordet wiseGEEK ® . Visar bara texten håller webbplatser okomplicerad och lätt att läsa.

Anchor text är inte bara användbart för att hjälpa webbsurfare att klicka på en länk och gå till lämplig webbplats eller sidan, men det är också till hjälp för att stimulera en webbplats sökmotor ranking. Till exempel genom att använda riktade sökord i ankaret text Webbansvariga kan nå högre ranking i sökmotorerna, vilket innebär mer trafik till deras webbplatser. Faktum är att många sökmotoroptimering experter anser att en lämplig användning av ankare text är en av de viktigaste faktorerna för att få hög sökmotor ranking.

Många använder instruktions ord som ankare text. Till exempel kan du se fraser som "klicka här" eller "gå med nu" eller "kontakta oss". Även dessa ord kan hugg Internet-användarens uppmärksamhet, de verkligen inte gör mycket för att hjälpa sökmotor ranking. I stället kan en webmaster ha bättre resultat med hjälp av sökord som är relaterade till hans eller hennes nisch. Till exempel en person som har en sökning webbplats sökmotoroptimering kan göra klokt i att använda "SEO tjänster" snarare än något som "klicka här nu. "

Vissa sökmotoroptimering experter har skapandet av ankare text ned till en vetenskap, att de inte bara väljer fraser från taket av huvudet eller ens ta ord från innehållet på en webbplats . Istället använder de specialiserade sökordsinriktade forskning verktyg för att räkna ut vad människor tagit del av sökmotorerna och skapar klickbara text som använder dessa sökord. De till och med räkna ut hur mycket konkurrens det finns för särskilda sökord och försök att välja dem som ger mindre konkurrens . Om till exempel söker efter ett sökord eller sökordsfras orsakar hundratusentals webbplatser för att visa upp på sökmotorn sidor, en optimering expert kan välja att använda en mindre konkurrenskraftig, men fortfarande i stor utsträckning sökte, sökord eller nyckelfrasextraktion istället. Med hjälp av denna strategi, kan han eller hon kunna få högre ranking i sökmotorerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.