Vad är Word Wrap?

Radbrytning är en funktion som gör att text som skall föras över till nästa rad så att det kommer att hålla sig inom en uppsättning definierade marginaler. De flesta ordbehandlingsprogram har denna funktion, så att människor inte tvingas att göra en retur i slutet av varje rad, och det finns en mängd olika sätt att leka med radbrytning inom dokument. Kodning används för att bygga webbplatser kan också integrera en funktion radbrytning, så att designern mer kontroll över presentationen av webbplatsen.

De flesta ordbehandlare har linje wrap, som automatiskt ger text ner till nästa rad när den träffar i slutet av marginalen. I processen skapar handlingen vad som är känt som en "mjuk retur. " Om marginalerna är justerade, kommer texten åter-wrap linjerna och strunta i mjuka avkastning som skapas av en linje som wrap funktion samtidigt som det hårda avkastning anges av användare. Ordbehandlare använda radbrytning algoritmer så att långa textrader inte tvinga användaren att scrolla i sidled för att läsa mer.

I en ordbehandlare, skapar radbrytning radbrytningar mellan ord, med målet att undvika överdriven avstavning, om inte användaren anger något annat. Ordet wrap kommer också att bryta upp ett långt ord utan mellanslag för att upprätthålla typografiska integritet. Med andra ord, om ett ord är så lång att den skulle sprida sig en hel rad, kommer ordbehandlaren lägga till ett bindestreck för att bryta upp ordet så att texten visas inom de marginaler som fastställts av användaren.

Människor kan tvinga radbrytning på och av med många ordbehandlare och grafiska program design för att uppnå specifika utseende. Ibland, till exempel användare vill ha total kontroll över radbrytningar, då de kan stänga av funktionen bort så att de kan diktera de punkter där linjerna slutet och börja. I andra fall kan användare lämna radbrytningar upp till datorn, med uppgift om de vill ha bindestreck om ord råkar finnas i anslutning till slutet av en rad. Avstavning kan bidra till att skapa en tydlig, motiverad marginal, medan bristen på avstavning normalt orsakar trasiga marginaler, även om användarna kan även spela med avståndet inom linjer för att jämna ut de marginaler utan hyphenating.

I web kodning kan radbrytning vara mycket viktig, både som ett sätt att styra utseende och att hålla text begränsad till särskilda områden. Många webbläsare stöder både radbrytning, som upprätthåller särskilda marginaler, och bryta ord, där långa ord utan mellanrum kommer att tvångsuppdelning att behålla utseendet på texten. Tyvärr, eftersom människor visa text i olika webbläsare och på olika plattformar, kan bryta ord funktionen orsakar ibland typografi titta konstigt. Människor kanske har märkt en uppdelning av radbrytning funktion när de svara på ett mail och texten i tidigare mail visas med en mycket oregelbunden marginal och till synes slumpmässigt utrymmen och returer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.