Vad är Webinars?

Webinars är webbaserade seminarier, även känt som online-workshops. Många företag har börjat erbjuda webinars som ett alternativ till traditionella seminarier.

Webinars har många fördelar som sträcker sig från flexibilitet till kostnadseffektivitet. Folk behöver inte resa till webinars, men kan delta bekvämt från sina egna hem. Detta tjänar företaget budgeten, spara resekostnader och samtidigt fortsätta att expandera utbildning i en mycket konkurrensutsatt marknad. Registranter kan även delta under timmarna som är praktiskt för dem. Material såsom åhörarkopior är nedladdningsbara och kan skrivas ut på eller behålls som referens filer.

En gemensam mall för webinars kan vara att erbjuda en fem veckors kurs under vilken en annan "modul" eller föreläsning har laddats upp på webbplatsen varje måndag, till exempel. Registranterna har en vecka att ta till sig informationen, och till skillnad från en webbsändning, inbjuder ett webinar deltagande.

Webinars substitut ansikte mot ansikte konversation med diskussionsforum för att utbyta information och kunskap. Vid första anblicken kan det tyckas mindre effektiv än mötet i person, men på många sätt diskussionsgrupper är ett mer effektivt kommunikationsmedel. Diskussioner kvar online för granskning när som helst, och fortsätter att propagera på sätt verkliga samtal kan inte. Högtalare ofta delta i diskussionsgrupper också.

När nya moduler överförs till webinar webbplatsen, tidigare moduler hållas tillgängliga för granskning. Detta är en annan fördel jämfört med verkliga seminarier, eftersom materialet kan ses över i sin helhet för den tid som utkommer. Dessutom kan länkar ta deltagarna dynamisk exempel från verkligheten, till skillnad från en verkstad där motsvarande skulle kunna uttryckas som en Power Point presentation.

Avslutningsvis, eftersom webinars är digitala hela är naturligtvis diskussioner och andra funktioner lätt arkiverade för granskning långt in i framtiden. Vissa webinars arkiv kursen online för upp till ett år, medan registranterna kan spara material om sina lokala system på obestämd tid (om inte annat förbjudet).

Även leva seminarier är ett värdefullt verktyg för företag, webbseminarier kapitalisera om fördelar med kommunikation på Internet för att göra utbildningen så effektiv som möjligt. De kan vara ett kostnadseffektivt sätt att ge medarbetarna den avancerade kompetens de behöver och samtidigt spara ekonomiska resurser. Webinars drivs självständigt och som sådan har sina egna strukturer, regler och villkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.