Vad är Unicodes?

Prefixet "UNI" används för att ange "en" eller "samma", till exempel i ordet uniform. Enhetliga metoder som är förenliga, så i huvudsak kan man säga unicodes är enhetliga koder. Dessa enhetliga koder som ofta används vid översättning mellan olika språk, när de utser särskilda symboler eller specialtecken. Eftersom en symbol eller ett specialtecken kan se annorlunda ut på ett område än i ett annat, är det viktigt att de kan representeras på ett enhetligt sätt för att få en effektiv global kommunikation.

Du kanske har märkt unik letar tecken på olika platser, även om du inte har dem på tangentbordet. Kanske ditt ordbehandlingsprogram ger dig möjlighet att återskapa många av dessa specialtecken, men de kan också återges genom att manuellt föra in HTML. I allmänhet är unicodes produceras med hjälp av ett nummer eller en sträng med siffror. Sedan är det system som används översätter det numret på sin rätta formatering och teckensnitt för att avslöja den speciella karaktären i en igenkännlig form.

Har du undrat varför konstiga symboler eller rutor ibland verka eller undrat varför något du skrev såg konstigt När du kopierat och klistrat det någon annanstans? Ditt system eller din webbläsare kanske inte kan läsa alla unicodes. Du kan se konstiga tecken i stället för att känna igen dem eller så kan du se ett tomt utrymme eller små lådor där en karaktär ska vara. Uppgradering av ditt operativsystem, kan ditt ordbehandlingsprogram eller din webbläsare lösa en hel del av dina problem med unicodes och bör vara ganska enkel att göra.

Även om många system möjliggöra tvåspråkig bearbetning, kan de lyckas inte flerspråkig bearbetning. Genom att använda en rad istället för en symbol eller "Glyph" unicodes lämna storlek och stil upp till webbläsaren eller ordbehandlingsprogram som används, att göras på ett sådant sätt att den kan hantera. Uppdaterade versioner bättre kan hantera sådana funktioner. Unicodes finns för närvarande används i många populära teknik. Unicode Consortium är en ideell grupp som arbetar med genomförandet Unicode i stället för andra kodning standarder.

Alla intresserade är välkomna att ansluta sig till denna organisation. Det viktigaste kravet är förmågan och viljan att betala medlemsavgift. Målet att genomföra unicodes eller enhetliga koder så att människor i hela världen kan kommunicera mer effektivt är verkligen en värdig ett, även om det är mycket ambitiöst. Många av han stora namn i hårdvara och mjukvara för närvarande är medlemmar av Unicode Consortium, från Adobe till Xerox.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.