Vad är TrackPoint?

TrackPoints ™ är IBM ® 's styrpinne, en enhet inbyggd i tangentbordet på vissa bärbara datorer som gör det möjligt för markörens rörelser. Den TrackPoints ser ut som spetsen på en röd suddgummi och sätter sig mellan G och H tangenterna på ett QWERTY-tangentbord, döda mitt i hemmet raden. Tryck maskinskrivare använda hem raden att vila sina fingrar, vilket gör pekstång den enda pekdonet maskinskrivare kan använda för att flytta markören utan att ta fingrarna från tangentbordet.

TrackPoint med utbytbara gummikåpa manipuleras med toppen av pekfingret. Den pekstång är i huvudsak utformad som en miniatyriserad joystick. Utövat påtryckningar i någon riktning driver markören i samma riktning. Ju mer kraft som anbringas på enheten, desto snabbare markörens hastighet. Vänster och höger musknappar ligger precis under mellanslagstangenten på modeller utrustade med en TrackPoint.

Bärbara datorer som kommer med en styrpinne kan också ha en touchpad inbyggd i handledsstöd under tangentbordet. En pekplattan är en liten, strålningskänslig pad som manipulerar markörrörelser av drag med fingret över ytan. En ytterligare fördel med en styrpinne under en pekplatta är att markören kan flyttas oändligt i alla riktningar utan ompositionering fingret.

TrackPoint konfigurationen är viktig eftersom enheten är belägen i mitten av tangentbordet. Om känsligheten är för låg, kommer det att ta för mycket tryck för att flytta markören, vilket kan leda till index stress och trötthet syndrom med upprepad användning. Om känsligheten är för höga, oavsiktligt drar ett av TrackPoint medan du skriver kan flytta markören oavsiktligt.

Ett vanligt problem med att peka pinnar är markören drift. Detta inträffar när markören avsiktligt har flyttats, men fortsätter att byta position när du har slutat utöva påtryckningar för styrpinne. Vissa program kommer att utföra automatisk kalibrering när den känner drift sker. Användaren måste tillfälligt flytta sitt finger från den pekstång att möjliggöra kalibrering ske. I andra fall kan manuell kalibrering är nödvändig.

en valfri funktion som kan aktiveras i konfigurationsprogrammet för många pekar pinnar är förmågan att peka på minnet för att emulera ett klick. Eftersom oavsiktliga tryckningar kan lätt uppstå när du skriver, många väljer att lämna denna funktion avstängd och dra fördel av vänster och höger musknapp nedanför mellanslagstangenten med hjälp av tummen.

TrackPoint var den första pekstång uppfann en anordning conceptualized 1984 av Ted Selker som sedan arbetat som forskare och utvecklare. Selker var inspirerad av hans intresse för att undanröja förseningen skapas av att behöva ta händerna från tangentbordet för att använda ett pekdon. År 1987 Selker arbetade för IBM och insåg sin uppfinning i form av TrackPoint. Idag finns inte mindre än tio olika namn för styrpinne, varje märke har utvecklats av en konkurrerande tillverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.