Vad är Southbridge?

Om du är på marknaden för ett moderkort du kan stöta på mycket om chipsets. Den chipset av ett moderkort är så viktigt att många kommer att välja ett moderkort baserat på chipsettillverkare de föredrar. Den chipset består av två huvudsakliga chips: den Northbridge och Southbridge chips, en central del av moderkortet arkitektur. En handfull av några av de mer populära chipset tillverkare inkluderar nVidia ®, Intel ®, AMD ®, SiS ®, VIA ® och ATI ®.

Det finns inget tvingande för utformning flisa arkitektur och konkurrens driver innovation och förändring. I den grundläggande modellen Northbridge chip hanterar snabbare kommunikation behov av datorn. Dessa omfattar system för kommunikation med datorn (CPU), video-kortplats, Random Access Memory (RAM), och Southbridge chip. Den Northbridge är också känt som Memory Controller Hub (MCH) eller integrerat minne ledaren (IMC).

sydbryggan styr långsammare I /O eller in-och ut-enheter. Dessa inkluderar alla hårddisk och slots expansion, USB, FireWire, RAID, audio koden, realtidssystem klocka, strömhanteringssystem, Interrupt Controller, Direct Memory Access (DMA) registeransvarig och huvudminnet BIOS minne. Sydbryggan chip ibland kallad I /O Controller Hub (ICH), eller plattform Controller Hub (PCH).

I gamla moderkort mönster varje annan enhet i Southbridge hanterar nu användas för att styras av en diskret chip på moderkortet. Kombinera dessa till ett chip att uttala dem alla sparas fastighets-och tillverkningskostnader. De olika kopplingarna eller data vägar mellan chips och komponenter på moderkortet kallas bussar. Ett moderkort med en snabbare busshastighet skulle vara snabbare än ett moderkort med en långsammare buss hastighet, allt annat lika.

chipset dikterar vilken typ av CPU och funktioner systemet kommer att kunna stödja, och vilka funktioner det kommer att saknas. Om du någonsin försökt att uppgradera en äldre dator med ny teknik och fick höra din chipset stödjer inte det, var det Northbridge och Southbridge marker som refereras. För att hjälpa framtidssäker några nya investeringar, är det alltid bäst att köpa ett moderkort med en kretsuppsättning som stöder den senaste revolutionerande teknik.

Minst en nuvarande chipset design har integrerat Northbridge och Southbridge i en enda krets. Vissa chipsets, inbegripet ovannämnda, är försedda med grafik (GPU) för snabbare bildbehandling. Tidigare kunde en GPU bara haft på en high-end grafikkort, som sitter på själva kortet. Grafikkort som inte har en GPU beroende av CPU för bearbetning. Innehåller en GPU i chipset gör för snabbare grafik rendering, ett stort plus det får bara spelare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.