Vad är Screen tid?

mellan e-post, snabbmeddelanden, videospel och tv, har elektroniska medier infiltrerat nästan alla aspekter av vårt dagliga liv. Är dock effekten av all denna tid framför en skärm inte helt positiv. Medan vissa media exponering kan vara bra och informativ, för mycket skärm tid tar avstånd från annan verksamhet. Det borde inte komma som någon överraskning att fritidssysselsättningar som läsning för nöjes skull, har att spela brädspel, och volontärarbete inom gemenskapen varit på en stadig nedgång under senare år. Dessutom har många experter anser den tid på datorn en person tillbringar i en typisk dag är en betydande riskfaktor för fetmarelaterade hälsoproblem.

Screen tid blir en särskilt viktig fråga när man diskuterar barns av media. Barnläkare och barnet experter utveckling rekommenderar nu barns skärm tid begränsas till högst två timmar per dag. Detta inkluderar TV och videospel och icke-skolrelaterad datoranvändning. Föräldrar till barn under två års ålder är i allmänhet uppmuntras att inte tillåta några skärm tid alls.

Tyvärr verkar det som denna rekommendation inte följs i de flesta familjer. En nyligen genomförd studie fann att barn i åldrarna åtta och 18 spenderar nästan 45 timmar i veckan tittar på TV, spela videospel och surfa på webben. Det är mer tid än de spenderar läxläsning, prata med sina föräldrar, träna, eller läser för nöjes skull. För att ytterligare förvärra problemet, är mycket av den elektroniska medier som utgör barnens skärm tid fylld av våldsamma och /eller sexuellt olämpligt innehåll. Även barn är inte immuna mot effekterna av medieexponering, Kaiser Family Foundation visar sig att 61% av alla barn ålder ett år eller yngre titta på skärmen media i en typisk dag.

Vad kan upptagna föräldrar göra för att ta upp frågan om alltför mycket skärm tid för barn? Den vanligaste rekommendationen är att inte låta tv-apparater och datorer i ditt barns sovrum. Hålla elektroniska medier i centrala delar av huset gör det lättare för dig att sätta gränser i fråga om lämplig behandling. Undvik att använda tv, videospel och dator tid som belöning för gott uppförande. Ge massor av andra fritidsaktiviteter för ditt barn att njuta av och sträva efter att föregå med gott exempel för dina barn när det gäller din egen medieanvändning.

Att mediekonsumtion en familj verksamhet är ett annat sätt att minska de potentiellt skadliga effekterna av skärmen tid. Detta är särskilt viktigt för ungdomar, eftersom du kommer att vilja ta varje tillfälle tillgänglig för att diskutera din familjs förväntningar vad gäller droger, alkohol och sexuella relationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.