Vad är Rippa en cd?

Rippa en CD är helt enkelt kopiera musik från en CD (CD) till en dator. Det finns olika programvaror verktyg som gör en att rippa en cd på några minuter. När musik är på datorn i filen form, kan formatet ändras för att rymma allt från att skapa en personlig "jukebox"-listan, att göra sammanställningar, att överföra filer till bärbara MP3-spelare.

Många som rippa en CD-arkiv musikfilerna i ett personligt bibliotek på hårddisken. Med tiden växer musikbiblioteket. Hålla din musik i ett arkiv ger flexibilitet för fler lyssna alternativ. Soft jukeboxar , eller programvara som utformats för att spela musik, kan spela din nuvarande favoritlåtar medan du arbetar eller spelar på datorn.

En annan stor anledning att rippa en CD är att göra en ny CD med endast de låtar du vill. Detta kallas brinner en CD. I rippning kan du välja att bara kopiera vissa låtar, eller så kan du rippa en CD i sin helhet, sedan lämnar ut de låtar du inte vill ha när du bränner den nya CD-skivan. Sammanställ CD-skivor som bara har de bästa låtarna i den ordning du vill ha dem. Kombinera artister och genrer-det är upp till dig.

Det finns flera populära program för rippning och bränning, och vissa är gratis. Många ljud nördar hävdar en av de bästa gratis program för att rippa en CD-skiva Exact Audio Copy (EAC) , men detta program tar en konfiguration som kan ligga utanför färdigheter en novis. Nero Burning och Roxio är populära shareware program för rippning och bränning, och Microsofts Media Player version 10 är ett annat gratis program som du kan använda för att rippa en CD.

Vanligtvis när du rippa en CD kan du välja vilka filformat du vill att dina leder musikfiler. Den. Wav-format är ett bättre arkiv format än. Mp3-format, som. Wav-filer är inte komprimerade, erbjuder bättre trohet. Om du tänker bränna ditt musikbibliotek på CD senare, välj. Wav-filer eller en form av lika eller bättre kvalitet när du rippar en CD.

Om du bara behöver. MP3-filer kan du spara en hel del hårddisk utrymme genom att arkivera musik filer i detta komprimerade format, men du kommer att avkall på kvaliteten. Många cd-spelare idag igen CD-skivor med. Mp3 filer, men förlusten av ljudet genom kompression blir märkbar på ett bra stereosystem mot en liten bärbar MP3-spelare. Om du inte är en audiofil, märker du kanske inte, men om något verkar saknas, försöker riva till. Wav-filer och sedan bränna till CD.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.