Vad är Q Signalering?

Q signalering (QSIG) är ett protokoll som används för data över integrerade tjänster för höghastighetsöverföring av digitala nätet (ISDN) linjer. QSIG används för signalering mellan dessa linjer för att ansluta till företagsväxlar (PBX). Signalering är överföring av information till punkter i ett nätverk. En växel är ett privatägt telefonnätet i en verksamhet, skolan eller andra stora företag, som en statlig myndighet.

växlar växla samtal mellan raderna i företaget och även tillåta användare att ringa externt. QSIG används för ISDNs som använder Q. 931 standard för att transportera information mellan en enskild användare och en telefonväxel. QSIG tillåter utrustning från olika leverantörer att arbeta tillsammans åt en telefonväxel nätverk via ISDN-linje.

Nätverk som inkluderar Q. 931 standarddetektionsmetod Q signalsystem för att bearbeta samtal som kommer in på ett nätverk. Q signalering stödjer grundläggande nätfunktioner av Q. 931 standarden. Dessa funktioner inkluderar varna nätverk som ett samtal kommer in, att upprätta en anslutning, till och med anslutningen när samtalet är klar.

QSIG är en signalering på gemensam kanal protokoll (CCS). CCS skapar en digital länk som baseras på paketförmedling. Paketkoppling bryter upp den information som skickas i paket.

Dessa paket kan sedan resa över hela nätet på ISDN-linje att använda olika vägar. Paketen omgrupperas till målpunkt. Eftersom paketen kan resa sig med de snabbaste rutterna för närvarande finns tillgängliga, ISDN-linjer kan hantera mer trafik med ökad effektivitet.

CCS använder antingen en undernätverk eller ett separat nätverk för att stödja kommunikationen med huvudnätet. Den subnätverket förbinder alla punkter kommunikationen på nätet till en central dator och dess databaser. Detta gör det möjligt för CCS att kontrollera och övervaka all kommunikation i hela nätverket. Denna process är en del av hela nätet ledningen.

Vanliga användningsområden för Q signalering omfattar telefonitjänster som använder en Internet-anslutning i stället för telefonlinjer, mer känd som berättarröst IP. QSIG används också av företag som tillåter personalen att använda en privat, externa anslutning till företagets nätverk. Dessa anslutningar kallas virtuella privata nätverk (VPN). QSIG kan också användas för att transportera data i ett företags privata nät.

Q signalering fungerar med två lager av kommunikation-Grundläggande ring (BC) och allmänna funktion (GF)-för att utföra olika uppgifter. BC möjliggör ett framgångsrikt signalöverföring genom ett nätverk mellan olika leverantörer. GF stöder förbättrade funktioner inom ett företags privata nätverk, såsom vidarekoppling, och ger stöd till flera ansökningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.