Vad är Överklockning?

Överklockning innebär att ändra datorns inställningar systemets hårdvara att arbeta i en snabbare hastighet än tillverkarens betyg. Detta kan hänvisa till moderkortet busshastighet, CPU-hastighet, eller båda. Kallas även trycka eller hastighet margining har praxis blivit mycket populärt, särskilt bland spelare och datorbyggare.

Överklockning CPU -I allmänhet CPU marker är testade av tillverkaren för att se i vilken hastighet de misslyckas. . De är så dimensionerade för en hastighet ett steg lägre. Eftersom proven är ganska stränga tanken är att det kan vara möjligt att driva processorn något snabbare än sin rating samtidigt upprätthålla stabilitet i systemet. Ibland, när tillverkarna kort i lager, de paket snabbare GHz marker långsammare sådana, överklockare uppfattar detta som en oväntade.

Resultat från överklockning av CPU ensam måste vägas mot resten av systemets specifikationer, nämligen buss hastighet moderkort, minne, et cetera. Till exempel, en 20% ökning av processorhastigheten inte normalt att översätta till en 20% generell förbättring. CPU kan vara igång snabbare än resten av systemet, som verkar i en "skynda dig och vänta" miljö. Därför ökningen kan leverera en bra riktmärke förbättring, men föga verkliga skillnaden.

Misslyckad överklockning kan resultera i ett instabilt system som bäst, och i värsta fall kan skada processorn. Om den senare är mindre vanligt, det händer. Pushing också minskar livslängden på processorn en obestämbar belopp, eftersom det tvingar chip arbeta hårdare och varmare. Kylfläktar och en bra kylfläns bli ännu viktigare i detta fall.

Overclocking System Bus -Byte av moderkort buss hastighet framgångsrikt kan skapa en märkbar förbättring på hela systemet eftersom alla komponenter kommer att köras snabbare. Eftersom processorns effektivitet är hjälpt av bussen hastighet, en förbättring här kan också använda dra full nytta av processorn. Men överklockning systemet bussen är riskabelt eftersom det innebär att trycka varje komponent på moderkortet.

En del människor tror felaktigt att om ett moderkort erbjuder olika alternativ busshastighet de måste stödjas och därmed säkra att använda. Problemet är att de komponenter som du installerar kan inte testas på, eller specificerade för den högre busshastighet. Ändrar den här inställningen påverkar den CPU (om du inte ställa in klockan multiplikator), chipset, minne buss, system cache, systemminne, inbyggd IDE-hårddisk, styrenheter för PCI I /O-kortplatser buss, och alla tillbehör. Alla komponenter skall kunna hantera den förändring för systemet att framgångsrikt utföra utan maskinvarufel. Tillverkare garantier täcker inte problem som orsakats av överklockning.

Medan du skjuter ett system kan börja utan problem, flera månader på vägen när komponenterna har åldern på grund av användning och temperaturförändringar kan instabilitet dyker upp. Det är mer sannolikt att inträffa när överklockning redan vid randen av vad systemet kunde motstå. När problem uppstår-även ett program krasch-det kan inte längre tas för givet att olyckan beror på ett program glitch. Felsökning ett system som är överklockad kan vara en övning i frustration. De variabler som ökar exponentiellt och förmåga att utesluta möjligheter försvåras som hårdvara kan agera på oförutsägbara sätt.

Vid överklockning är en hobby för vissa, och i många om inte de flesta fall visar sig vara något annat än en godartad själv uppgradering, kan det vara värt att överväga om du vill riskpotential nedfall för vad som brukar en relativt marginell förbättring. Om systemet kör fint och du inte kräva att justera det är antagligen säkrare att avstå från det, allt beaktas. Å andra sidan om du vill veta mer finns det olika särskilda webbplatser till överklockning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.