Vad är OneWebDay?

OneWebDay är en dag som avsatts för att hedra Internet och den kultur som har luftballong upp som följd. Den hölls för första gången 2006 och igen 2007. Förväntas vara en årlig fest, är OneWebDay observerade den 22 september.

Förutom att fira Internet och de framsteg den har gett för mänskligheten, är OneWebDay också en tid att lyfta fram politiska och andra frågor kring Internet . I många fall Internet skapat, eller åtminstone kommit till i förgrunden, några av dessa frågor. Oavsett om det är censur, säkerhet, anslutning eller den roll som Internet i den politiska processen kommer alla att vara allmänt utforskas på OneWebDay.

Ett av kännetecknen för 2008 OneWebDay är planeringen av en gigantisk global foto kollage. Internet-användare som vill fira OneWebDay, även känd som OWD, ombeds lämna in sina bilder på CNET Networks Webshots i ett försök att visa de samverkande kraften från internet. Slutprodukten kommer att bestå av summan av de inlämnade bilderna.

Jätten globala fotokollage är den första strävan att organisera observatörer för en OneWebDay globalt projekt. Ställ in i tradition av Earth Day, som sker årligen den 22 april, är Internet-användarna i allmänhet uppmuntras att hitta sina egna speciella sätt att fira på Internet den 22 september.

Förutom online firandet, det finns ett antal fysiska firandet planeras i städer över hela världen. I Washington, DC, till exempel arrangörerna planerar att gräva ner en "Web Time Capsule. " Dessutom med ett bredband konferens som äger rum i Washington senare under veckan den 22 september, har arrangörerna kallade festen där som OneWebWeek.

Arrangörerna av OneWebDay uppmanar också de med märkliga historier om hur Internet har förändrat deras liv, eller liv eller någon i deras samhälle att dela dem. Berättelser kan lämnas på OneWebDay webbplats. De 100 bästa berättelserna kommer att finnas med den 22 september.

OneWebDay var resultatet av Susan Crawford, en media-och professor i juridik vid Yale Law School. Den collage under 2008 är en mycket viktig del av hennes övergripande önskan om människor att se ansiktena bakom Internet, konstaterade hon nyligen i en blogg. Precis som folk var inspirerade av fotografier av jorden från rymden och skapade Earth Day, hoppas Crawford för att generera samma typ av fenomen med OneWebDay kollage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.