Vad är Offline-läge?

Så många saker sker på Internet nu, att samhället har varit tvungen att komma på sätt att beskriva saker som utförs i den verkliga världen eller i "kött rymden. " Termen som kan användas oftast för att beskriva att stänga av net är "offline-läge" eller bara offline. Det är allt vanligare att be om verkliga möten av olika slag i offline-läge.

Även om människor kan även mötas online via videokonferenser, finns det fortfarande vissa fördelar med offline-läge möten. Ibland när en offline möte föreslås det att fortsätta samtalen som inträffade online. Dessutom har inte alla tillgång till den mest avancerade tekniken för online kommunikation, och de flesta som använder Internet för olika meddelanden tenderar att göra det genom att skicka varandra saker som e-post eller genom att chatta via text. Endast text kommunikéer kan missa en stor del om nyans och ton, och de helt saknar ansiktsuttryck och kroppsspråk, som är viktiga aspekter av språket.

Ibland träffar på nätet, som i online dating, och besluta vid någon tidpunkt att gå in i offline-läge att fortsätta en relation. Detta kan ha sina risker, men kan vara en sannare form av att stärka en relation. En svårighet med att bara ha på nätet är att det gör det möjligt för människor att företräda sig själva i mycket lögnaktiga sätt. Online själv kan väga något, vara något kön, och har några yrke. I vissa fall online själv inte alls matchar den person som offline, och med en dating relation inte är ett bra sätt att upptäcka om en person är ärlig, men detta bör ske med försiktighet.

Offline-läge behöver inte hänvisa till kommunikation mellan människor. Det kan också definiera själva datorn och dess program. Precis som många nu gå online, kan program bedömas efter sin förmåga att fungera även på Internet. En genomsnittlig simulering spel som spelas offline bara inte är lika önskvärt som en som kan spelas online med olika användare. Det diskuteras mycket om huruvida programmet är värdefullt om det inte har ett online-läge och om program som enbart fungerar i offline-läge är att bli föråldrade.

Datorer även bedöms genom sin förmåga att få online, och för de flesta människor, minskar funktionaliteten i en dator mycket om den inte kan anslutas till Internet. Detta är inte alltid fallet. Det är ofta rekommenderat att föräldrarna inte ansluta datorer till Internet i barnens rum på grund av risken för barn besöka webbplatser som inte är önskvärda eller för dem samtala med illvilliga.

Offline-läge bara datorer kan också önska i vissa företag där krav på säkerhet är täta och det finns farhågor om stöld av företagshemligheter. Vissa företag kan ha mellan kontor kommunikéer, men inaktivera datorer från att komma ut ur offline-läge. Naturligtvis, datorer är bara ett medel för att kommunicera via Internet, och när en hög säkerhetsnivå krävs, företag kan också begränsa saker som användning av kameratelefoner och handdatorer under arbetstid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.