Vad är NIC-kort?

nätverkskort eller NIC kort, är datorn kretskort som tillåter datorer att ansluta till olika typer av nät. NIC kort kan integreras på de datorer moderkortet eller läggas till befintlig maskinvara med hjälp av en kortplats på moderkortet. De flesta nyare datorer möjliggör en integrerad användning av NIC-kort.

Använda tredje kortet part NIC kan också göra felsökning lite lättare genom att låta en misstänkt nätverkskort som ska bytas mot en annan, som arbetar nätverkskort. Gör detta minskar behovet av att skicka hela datorn till tillverkaren för reparation eller ett nytt moderkort.

För att ansluta till ett nätverk datorn måste ha ett nätverkskort. Detta gör att datorn kan kommunicera med andra nätverk hårdvara. Datorns nätverkskort ger också användaren tillgång till själva nätverket för utbyte av filer och annan information, såsom e-post, med andra datorer i det lokala nätverket och på Internet.

Datorer ansluta till nätverk stora och små använda någon typ av nätverkskort att utbyta data. Fram till nyligen NIC kort behövdes främst i företagsmiljöer där många datorer var anslutna till delade skrivare, filservrar, och andra interna resurser. Med den senaste tidens framsteg som gjorts i bredbandsteknik, att hastigheten på Internet levereras till hemmen har ökat dramatiskt.

bredbandsnät, till exempel kabel eller DSL, som används i bostäder kräver speciella modem, som i många fall Låt USB-anslutningar samt Ethernet för enskilda datorer. Ethernet-porten på bredbandsmodemet använder en speciell kabel för att ansluta en dator via sitt nätverkskort eller annan enhet som en router eller switch.

På senare år har nätverk utvecklats återigen att använda sig av trådlös teknik och radiosignaler. För en dator för att ansluta till ett trådlöst nätverk kommer det att behöva en trådlös radio som tjänar syftet med en LAN-adapter för trådlöst nätverk. De NIC-kort för trådlösa nätverk ser så annorlunda ut från dem som med konventionella nätverk, men fungerar på ett liknande sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.