Vad är Multiplexing?

Multiplexing är processen att överföra flera olika signaler eller information strömmar genom ett enda flygbolag. Översändandet av alla dessa signaler eller bäckar sker samtidigt genom att kombinera flera signaler till en gemensam signal som kommer att effektivt rör sig genom transportören bandbredd. En signalen når destination för en av sändningarna, som integrerade signalen åter jämställs i dess ursprungliga form och tas emot.

Den exakta konfigurationen av multiplexering processen beror mycket på vilken funktion eller typ av överföring. När man arbetar med en analog sändning, är de signaler multiplexade med en metod som kallas frekvens-baserade multiplexering. Denna blankett om multiplexering, som vanligtvis kallas FDM använder en process för att dela upp bandbredden i en serie subchannels som kommer att tillgodose växellådor och mer eller mindre möjligt för dem att flyta fram i ett parallellt sätt.

A andra vanligaste typen av multiplexering är tid-Division Multiplexing, eller TDM. Med TDM, är de olika signaler eller sändningar som förts över en gemensam kanal på ungefär samma sätt som med FDM. Den största skillnaden är att den utsatta divisionen strategi för multiplexering ger möjlighet att sända i en serie av alternerande tider. Dessa växlande tider fortfarande som utförts inom en gemensam kanal, och ändå passa väl in i den tillgängliga bandbredden.

Multiplexing är en av de gemensamma verktyg som idag används i snart sagt varje form av kommunikation. Ett brett utbud av telefonitjänster, däribland online-applikationer, kan fungera med en så hög effektivitet på grund av den nuvarande tekniska framsteg multiplexering har gjort det möjligt. Optiska nät förlitar sig också i hög grad på Multiplex att genomföra röst-och dataöverföring video längs parallella men separata våglängder från ett ursprung till olika punkter i beslutsamhet. Med ett ökat utbud av kommunikationsfunktioner som sker över Internet, multiplexering har blivit ett effektivt verktyg som stöd i allt från videokonferenser och konferenser webb till stora dataöverföringar att ens göra en enkel punkt-till-punkt telefonsamtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.