Vad är Middleware?

Middleware är en av de knepiga ord som mer eller mindre beskriver vad den gör. Middleware är programvara som förbinder olika delar av ett program eller en serie av applikationer. Se det som ett slags lim som håller ihop ett nätverk och dess anslutna datorer. Middleware kan vara en enda ansökan, eller det kan vara en hel server.

Du kan också tänka på middleware som en adapter enhet som du skulle löpa en ny skrivare till en äldre dator. Adaptern eller middleware, förbinder två enheter, vilket gör kommunikationen mellan dem och därmed funktionalitet. Vanliga mellanprogram paket inkluderar Distributed Computing Environment (DCE) och den gemensamma Object Request Broker Architecture (CORBA).

Varje typ av middleware har samma allmänna syfte: att tillåta flera datorer att göra flera saker över ett nätverk , eller att låta en dator för att göra många saker eller en komplicerad sak i ett nätverk. Till exempel är vissa middleware används för att koppla en databas på en webbserver så att användarna kan få tillgång till databasen via en webbläsare. Vissa komplicerade datorsystem kräver middleware för att kunna köra sina applikationer. Ett perfekt exempel på en stor form av middleware är en applikationsserver, som är en server som är dedikerad till en enda ansökan eller en enda typ av tillämpning.

Ett utmärkt exempel på middleware skulle vara en svit av mjukvara som hjälper tjäna ett onlinespel. Allt oftare, online-spel har hög upplösning, hög upplösning, grafisk-intensiva presentationer. Traditionella serverlösningar inte längre räcker för att underlätta sådana erfarenheter onlinespel, särskilt om de är multi-player. Middleware hjälper överbrygga klyftan, både i verkligheten och i virtuell verklighet.

På sin mest grundläggande, är middleware osynlig, vilket gör att datorer kan ansluta till och kommunicera med varandra och med servrar. Utan middleware, skulle vissa typer av nätverksaktivitet vara omöjligt. Ju mer kraftfulla applikationer blir, desto mer middleware kommer att behövas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.