Vad är Micro USB?

Om du inte kan leva utan din mobiltelefon eller PDA (handdator) kommer du bli glad att höra att mikro-USB-kontakter snart kommer att göra dessa gadgets ännu mer bekväm att använda. USB, vilket står för Universal Serial Bus, är en extern buss , eller kabel, standard används för att ansluta kringutrustning som tangentbord till datorer. Det är ett alternativ till sin gemensamma föregångare, seriella och parallella standarder. Efter en tid var USB-teknologin förbättras och reduceras till en mindre storlek som kallas mini-USB. Mikro-USB-specifikationen är nu planerad att ersätta mini USB-kontakterna i många olika typer av bärbara enheter, inklusive mobiltelefoner och handdatorer. Standard-enheter kommer att använda Micro-B kärl, medan USB-OTG (On-The-Go)-enheter kommer att använda Micro-AB kärl. Micro-A pluggar, Micro-B pluggar och standardkablar kommer också att finnas.

mikro-USB-teknologin har utvecklats av USB Implementers Forum, Inc. (USB-IF), en oberoende ideell grupp som arbetar för att främja USB-tekniken. Nokia är ett av många företag som kommer att använda mikro-USB-specifikationen i sina kommande produkter.

Om man jämför till mini-USB, erbjuder mikro-USB många fördelar. Den tydligaste fördelen med denna nya teknik är dess mindre storlek. Som mobiltelefoner och handdatorer blir tunnare och lättare, är konsumenterna ofta hitta mini-USB-kontakten är helt enkelt för stor för praktisk användning. Det mikro-USB gör det möjligt för tillverkarna att pressa gränserna på denna trend mot elegantare design.

Förutom sin mindre storlek, är den mikro-USB tåligare än mini-USB-kontakten. En mikro-USB-funktioner ett rostfritt stål skal för att möjliggöra för över 10. 000 cykler med isättning, liksom en låsning mekanism som ger högre utvinning styrkor utan att offra USB är enkel att använda för att synkronisera och ladda din bärbara enheter.

En annan fördel med denna nya kontakten typ är att mikro-USB-specifikationen kommer att stödja USB OTG tillägg, en teknik som uppfanns för att tillgodose behovet av bärbara enheter att kommunicera direkt med varandra utan hjälp av en dator. Oavsett om du reser i affärer eller träffa vänner för en avslappnad lunch, erbjuder OTG tillägg totala mobila samtrafikförmåga. Det kan du enkelt överföra, skriva ut eller dela dokument, musik och foton när du använder låg effekt funktioner som kommer hjälpa till att bevara batteriets livslängd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.