Vad är Internet TV?

Internet TV oftast refererar till TV-program som finns tillgängliga att titta på Internet via nedladdning eller strömmande video. I ett vidare perspektiv, kan internet-tv se även filmer, viral video, videoklipp och annat videoinnehåll på Internet.

Trots att YouTube är Internets mest populära webbplats är det inte allmänt anses vara det bästa stället för att titta på Internet TV. Större tv-nätverk såsom NBC genomdriva lagar om upphovsrätt som förbjuder YouTube-användare från att lägga upp många av sina tv-program på YouTube, minimera YouTubes urval av populära program. De flesta nätverk har nu sina program på internet-tv avsnitten av seriens officiella hemsida, men dessa är ofta bara visas för Internet-användare som finns inom USA. Samt har YouTube begränsat sin video i det förflutna till en maximal längd på 10 minuter vardera, vilket kan kräva att internet-tv episoder delas upp i minst tre separata filmer. Liksom andra strömmande video webbplatser, såsom MySpace, Google Video, och Metacafe, YouTube ibland också buffertar dess data när användare tittar på en långsam anslutning.

Till skillnad från strömmande video, kan laddas ner video användarna att hålla videoinnehåll på sina datorer, och är den mest populära metoden för att titta på Internet-TV. BitTorrent har blivit ett viktigt sätt att underlätta nedladdningar Internet-TV, genom att användarna kan dela och överföra videomaterial i filen form. Större tv-nätverk som HBO har försökt rättsliga åtgärder mot BitTorrent för distribution av deras innehåll. Samtidigt har andra nätverk och Hollywood arbetat runt dessa hinder genom att teckna avtal med BitTorrent. Under 2008 blev Canadian Broadcasting Corporation (CBC) Nordamerikas första offentliga programföretag att göra ett fullständigt program (Kanadas nästa stora premiärminister) för Internet TV nedladdning på BitTorrent.

De främsta fördelarna med Internet-TV ingår programmering urval och flexibilitet. Till skillnad från vanliga tv, kan Internet-TV användare välja i stort sett alla program och episod de väljer att titta på vid en viss tidpunkt, även visar att länge ha ställts in. Internet-TV bevakar också behöver inte spela in program med en digital videoinspelare (DVR) för att pausa, spola tillbaka eller framåt genom vissa delar-både streaming och nedladdning webbplatser tillåter användarna dessa möjligheter med Internet-TV.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.