Vad är Internet Fax?

Internet fax är en typ av online-tjänst som ger abonnenter med möjlighet att skicka och ta emot fax utan en fax. Istället är tillgång till Internet och ett e-postkonto allt som behövs.

För att använda en tjänst på Internet fax, en abonnent registrerar sig för en liten månadsavgift och tilldelas ett faxnummer. När ett fax skickas till abonnentens nummer accepterar tjänsten faxet och omvandlar den till en fil som överlämnas till abonnentens befintliga e-postadress.

Att skicka en Internet-fax, skapar abonnenten ett e-post. Faxet innehåll kan skrivas i själva e-postmeddelandet och bifogade filer som normalt är tillåten. Destinationen faxnummer tas upp i "Till"-fältet, tillsammans med "@" och Internet faxtjänst namn. Till exempel, om faxnumret var 1-555-234-5678, skulle e-post ställas till 15552345678@internetfax. com. I "Ärende"-fältet användaren skriver in mottagarens namn, "Att: Mr Wisegeek" till exempel.

En liten verktygsfältet tillgängliga för nedladdning från Internet Fax, används som en plugg -i inne i e-postprogram. Om du klickar på "Skicka"-knappen på verktygsfältet skickar e-post till Internet Fax. Vid mottagandet, omvandlar ett automatiskt program för e-post till en fax-format, sedan fax till det nummer som levereras i "Till"-huvudet. Mottagaren får faxet normalt, genom sitt fax.

Denna tjänst kan vara mycket bekvämt. Av de många fördelar är ditt tilldelats faxnumret aktiv 24 timmar om dygnet, så att ditt konto kan acceptera fax dygnet runt. Jämför detta med hjälp av ett fax som förlitar sig på telefonen system fritt att ta emot ett fax. För dem som använder en telefonlinje för fax, telefon och uppringd, en Internet-fax-service är särskilt praktisk. Internet fax tjänster sparar även papper och fax toner, och inte förlita sig på en funktionsduglig fax. Alla fax skickas och tas emot som filer. De kan tryckas av val, men det är inte nödvändigt.

En ytterligare fördel med en Internet-fax-service är att abonnenten inte behöver känna till fax programvara eller fax. Bekvämligheten med att skicka och ta emot fax med hjälp av välbekanta överklagandena e-gränssnittet många människor.

En av de bästa funktionerna av tjänster för Internet fax är att många erbjuder avgiftsfria faxnummer för USA och Kanada, så att era amerikanska och kanadensiska kunder kan faxa dig gratis. Skicka fax är också fri från telefonen avgifter för abonnenten, eftersom han eller hon är bara skicka mejl.

När man studerar Internettjänster fax, anser en tjänst som erbjuder en säker webbplats . Detta ger en mobil "portal" för att skicka /ta emot fax medan du är på resande fot eller borta från hemmet. Bekräftelse av skickade fax bör vara standard, så du kan vara säker på att din klient har din kommunikation. Möjligheten att skicka till mer än ett faxnummer i taget kan också vara värdefulla. Kontrollera om en sida kapacitet, eftersom vissa tjänster kan begränsa det antal sidor som abonnenten kan skicka /ta emot i en månad.

Internet-fax tjänster varierar i pris så det kommer att betala för att leta efter en konkurrenskraftiga avtal som balanserar funktioner och ekonomi. Mest trafik mellan US $ 10-$ 20 per månad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.