Vad är Frame Relay?

Frame är relä ett datornätverk struktur som möjliggör ett snabbt och effektivt sätt att överföra bilder från en enhet till en annan. Dessa ramar eller datapaket, är oftast skickas mellan lokala nätverk (LAN) inom ett wide area network (WAN). Det sätt ramarna skickas är som en stafett-data överförs från en router eller nod till en annan där det sedan sänds till en annan nod eller router. Det är en relativt billig teknik om alternativa strukturer som virtuella privata nätverk (VPN) eller Multiprotocol Label Switching (MPLS) är ofta att föredra.

stoltserar rik på hög nivå Data Link Control (HDLC) förmåga, frame relay ger grundläggande samtal setup tillsammans med variabel längd paket routing och leverera. Vad den ger inte är korrigering och end-to-end återhämtning av data. Dessa funktioner måste finnas program som använder protokollet för att transportera information.

Frame Relay protokollet är modellerad efter paketförmedlande teknik ungefär som X. 25, som ger slut stationer med ett sätt att dynamiskt dela nät medellång och bandbredd. Det finns huvudsakligen två varianter av detta protokoll. En är baserad på Q. 922 LAPF, standard och används mest distribution. Den andra överensstämmer med LMI specifikationer och används mindre ofta. Även frame relay inte säkerställer dataintegriteten eller bort paket för att förhindra överbelastning på nätet, är det fortfarande kan leverera data till en hög grad av tillförlitlighet.

Frame Relay nätverk överföra bilder till sin destination i form av virtuella kretsar . Det finns två typer av virtuella kretsar-permanenta virtuella kretsar (PVC) eller bytt virtuella kretsar (SVCS). SVCS sätts upp på ett call-by-behovsanställda. Klart som utsetts av en dataförbindelse anslutning identifierare (DLCI), virtuella kretsar ger tvåvägskommunikation vägar från en terminal till en annan.

I en frame relay nätverk kan ett antal virtuella kretsar användas för att skicka flera meddelanden samtidigt hela tiden en enda fysisk krets. Denna förmåga minskar ofta mängden nätverkstrafik utrustning som krävs. Det minskar också kostnaderna, samtidigt som man tillhandahåller säkra, privata IP-baserade nät.

Frame Relay gör ett lönsamt alternativ för dataöverföring. Även om det inte kan garantera dataintegritet, de flesta av de protokoll som den stöder är integrerade med en egen uppsättning av felkorrigering mekanismer. På grund av detta, ramar kan resa på exceptionell hastighet och når sin destination med minimal fördröjning. Denna faktor ger många av de kvaliteter som en hyrd direkt linje-anslutning, bara på ett betydligt billigare pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.