Vad är ExpressCard?

ExpressCard-modulen är en ny teknik som ankomst-och avgångstider i ett datasystem för att möjliggöra tillägg av hårdvara kapacitet. ExpressCard infördes av Personal Computer Memory Card International Association (PCMCIA) under 2003 och är en tunnare, lättare och snabbare modulär expansion för användare av stationära och bärbara datorer. Hårdvara funktioner som t. ex. extra minne, fasta och trådlösa kommunikationsverktyg och säkerhetsanordningar kan läggas till genom att sätta in dessa moduler i systemet.

ExpressCard-modulen finns i två storlekar. Den ExpressCard/34 är 34 mm bred, medan ExpressCard/54 är 54 mm bred. Modulerna är både 5 mm hög och 75 mm lång. Den 34 mm modul har den fördelen i att den kan passa in i facket avsett för 54 mm-kortet, men inte vice versa. ExpressCard-kortplatser helt enkelt till ett USB-gränssnitt som redan är integrerade på de flesta stationära datorer och bärbara datorer.

Alla befintliga resurser av ett PC-kort kommer att finnas tillgänglig som en ExpressCard, men använd bara hälften så stor som en PC kort. ExpressCard kommer också att ha befogenhet, värmespridningen och kretskort storlek för att ge en mängd olika extra applikationer, inklusive multimedia applikationer såsom TV-tuners, video hugg och flera bildskärmar. Det kommer också att ha lager, såsom solid state (flash) och små roterande magnetiska och roterande mikro-enheter.

ExpressCard kommer också att ha adaptrar som t. ex. flash-minneskort samt inbyggd säkerhet och identitet sensorer. De flesta av dessa ansökningar kommer att byggas in i mindre 34 mm storlek, men det finns vissa som bara kommer att finnas i den större 54 mm storlek. Smartcard läsare, vissa hårddiskar och Compact Flash-läsare är för stora för att ingå i ExpressCard/34 och är bara tillgängliga i större storlek. I tid, eftersom tekniken utvecklas, hoppas man att alla ansökningar kommer att vara tillgängliga för 34 mm storlek.

Expresscard-teknik ger användarna "tät låda" förmåner datoranvändning i ett PC-kort form. Tidigare, för att lägga hårdvara till en stationär dator, var det nödvändigt att öppna upp datorn med en skruvmejsel för att lägga det nya kortet. Med ExpressCard, slot du bara i kortet i en befintlig utbyggnadskortplats. Det gör det lättare att anpassa sig till och bidrar till att hålla kostnaderna nere. Det finns ingen anledning för datortillverkare att se till att det finns lämplig säkerhets-och frigång inuti datorn.

Systemutvecklare har välkomnat ExpressCard-tekniken med öppna armar på grund av det antal förmåner den erbjuder. Korten par expansionen anläggning med högre prestanda, på mindre utrymme. Tekniken stöder också framtida implementeringar och högpresterande teknologi, och hjälper till att sänka kostnaden på grund av standardisering. ExpressCard har fått stöd från de flesta av dagens ledande teknologi tillverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.