Vad är Disk Arrays?

diskarrayer är lagringssystem som länkar flera fysiska hårddiskar till en stor enhet för avancerad data och säkerhet. Diskarrayer har flera fördelar jämfört med traditionella enda disk system.

En hårddisk, samtidigt som den vitala centrum för något datasystem, är också dess svagaste länk. Det är den enda kritiska enheter av ett datasystem som inte är elektroniska, utan förlitar sig på intrikata rörliga mekaniska delar som ofta misslyckas. När detta händer är data definitiv och om inte en backup-system har varit anställd, är användaren ute om lycka. Det är här diskarrayer göra en skillnad.

diskarrayer infoga kontroller och en struktur som föregriper katastrof. Den vanligaste disk array teknik är RAID (Redundant Array av Independent Disks). RAID använder diskarrayer i ett antal valbara konfigurationer som gynnar användaren.

En fördel med RAID diskarrayer är redundans av data skriver så att om en fil är skadad eller lagras i en dålig kluster eller skiva, kan man omedelbart och öppet ersättas av en annan skiva i kedjan. RAID gör det också hot-swapping av dålig diskar och ökad flexibilitet i skalbar lagring. Prestanda är också förbättras genom en process som kallas "strippa".

Det finns många sorter av RAID, och även första hand avsedd för servrar, har diskarrayer blivit allt populärare bland individer på grund av sina många fördelar. RAID är särskilt lämpad för spel och multimedia applikationer.

RAID-styrenheter, inbyggd i moderkort, måste ställa in parametrar för kommunikation med diskarrayer. Den registeransvarige ställer prestationsparameter att matcha den långsammaste disken. Om det var att använda den snabbaste hårddisken som riktmärke, skulle data gå förlorade när skriftligt till skivor som inte kan stödja denna hastighet. Av detta skäl bör alla diskar i kedjan vara samma märke, hastighet, storlek och modell för optimal prestanda. En blandning av kapacitet, hastigheter och olika typer av diskar kommer att inverka negativt resultat. Det bästa kör för diskarrayer är SATA (Serial ATA) RAID-enheter. Hårddiskarna är optimerade för RAID användning och eftersom det är SATA, kan bytas ut under drift.

Använda diskarrayer kan ge lugn och ro och samtidigt förbättra datasäkerheten och prestanda. Moderkort med inbyggt RAID-styrenheter stödja vissa typer av RAID. Till exempel kan en äldre eller billig moderkortet bara stöder RAID 0 och RAID 1, medan ett nyare och dyrare ombord kan stödja RAID 1 genom RAID 5. Se till att få ett moderkort eller tredje part RAID-kontroller som stödjer RAID-konfiguration du behöver för din disk array.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.