Hur gör jag defragmentera?

I normala att använda en dator filer och mappar splittrats på hårddisken (s). Vad detta betyder är att filerna inte ligger intakta i angränsande utrymme men utspridda i bitar här och där. Hämtning och även spara filer tar längre tid och i extrema fall kan leda till felaktigheter. För att förbättra prestanda, en bör defragmentera hårddiskar som en del av rutin dator underhåll.

Programvara för att defragmentera läser data och skriver fragment på utrymme, kombinera det fragment till fullständiga akter. Vissa typer av defraggers kommer att flytta programfiler tillsammans, och att flytta data till enhetens framsida, vilket innebär att allt tillgängligt utrymme att ockupera en enda sammanhängande plats bakom lagrad data. Andra program inte kondensera tillgängligt utrymme, eller i vissa fall är det ett alternativ som kan konfigureras av användaren.

Många faktorer spelar in i hur lång tid det tar att defragmentera en disk. Utformningen av själva programvaran kan lägga till tidsfaktorn eller hastighet längs processen. En stor enhet med mycket data kommer naturligtvis att ta längre tid att defragmentera än en liten enhet med lite data och en enhet som är nästan full, vare sig liten eller stor, lägger också till att tidsfaktorn eftersom det finns så lite tillgängligt utrymme för arbete inom i defragging processen. Oavsett, regelbunden defragmentering skär ner på den tid det tar att slutföra jobbet och i bästa fall tar det bara några minuter. Om defragging aldrig har gjorts på ett stort lagringsutrymme, vilket innebär att defragger att köra över en natt kan vara en bra idé.

De flesta operativsystem (OS) såsom Windows ® innehåller en inbyggd defragger. Du kan nå den på olika vägar, beroende på OS. I XP ® prova på Start, Program, Tillbehör, markera Systemverktyg och leta efter Diskdefragmenteraren. Om du inte hittar den, gå till systemets viktigaste Hjälp-menyn och sök efter "diskdefragmentering. "

En del människor föredrar att använda ett tredjepartsprogram för att defragmentera. En populär kommersiellt program är Diskeeper ®, som inkluderar möjligheten att defragmentera vid avstängning eller uppstart. Detta gör att programmet kan defragmentera växlingsfilen, vilket inte är tillgänglig när startats om till Windows. Du kan också välja att ha defragmenteringen körs kontinuerligt i bakgrunden, vilket hindrar diskar blir splittrade i första hand, även om vissa anser att detta orsakar ångra slit-och-tår på enheten. Om du föredrar mager programvara, en valfri, gratis, open-source program UltraDefrag ©.

Förutom dessa två program som bokstöd motsatta ändar av skalan finns det många egna shareware-program som faller mellan. Läs recensioner från välrenommerade webbplatser för att få en uppfattning om vilket program du kanske gillar.

Även defragging borde inte orsaka problem, är det alltid klokt att backup av systemet innan du utför underhåll, sedan igen när du är klar. Eftersom processen kan bromsa sig beroende på vilket program som används och andra faktorer, kan det vara bättre att manuellt starta processen när du inte kommer att arbeta på datorn. Annars schemaläggaren bör fastställas för att defragmentera minst en gång per månad, helst varannan vecka, eller vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.