Vad är piratkopiering lagar?

Idag är Internet en av de vanligaste sätten som människor får den information de behöver. Har dock globaliserade detta kommunikationssystem har gjort det mycket svårt att kontrollera efterlevnaden av piratkopiering lagar som syftar till att ge kreatörer skydd för dem som vill orättvist vinst från sitt arbete. Anti piratkopiering programvara, piratkopiering rapporteringssystem, och att upplysa allmänheten om lagar om immateriell egendom har förvandlats till det bästa försvaret tillgängliga mot detta brott.

I sak är piratkopiering upphovsrättsintrång. Termen används oftast tillämpas på elektronisk eller audiovisuella /media. De vanligaste exemplen på piratkopiering på nätet omfattar områden som möjliggör för de illegala nedladdningen av musik, filmer och dataspel. Piratkopiering av programvara är ett vanligt problem också, särskilt för dyra program som Microsoft ® Office eller Adobe ® Photoshop ®.

I USA, piratkopiering lagar tillåter upp till fem års fängelse och $ 250,000 US dollar (USD) i böter. Du kan också möta civilrättsliga påföljder som kan drivas in tusentals dollar, även om du inte betalt för kopiorna. Helt enkelt genom att dela upphovsrättsskyddat material med andra, att du inte den rättmätiga ägaren från att dra fördel av försäljningen av sina immateriella rättigheter.

Tyvärr, genomföra piratkopiering lagar är mycket svårt. Internet är helt enkelt för stor för att vara möjligt att övervaka innehållet på varje webbplats. Dessutom måste varje land har något olika piratkopiering lagar. Med att genomdriva Upphovsrätten, skulle du behöver veta vilket land som ägaren till webbplatsen distribuera materialet från samt platsen för den person som olagligt laddar ner innehållet. Att hitta denna information, spåra upp alla inblandade parter, och väntar på resultatet av en process är vanligtvis för dyrt och tidskrävande att vara praktisk.

Det finns dock fortfarande fall som piratkopiering lagar har lyckats stoppa brott mot upphovsrätten. Napster ®, skapad av en tonårig entrepreneur heter Shawn Fanning, besköts för att tillåta användare att dela innehållet i deras hårddiskar och ge miljontals människor tillgång till ett helt bibliotek av upphovsrättsskyddade låtar gratis. Företaget stämdes av Recording Industry Association of America (RIAA), rapparen Dr Dre och hårdrocksbandet Metallica. De stämningar tvingade företaget i konkurs, även om det senare återuppstått som en resurs för berättigade MP3 nedladdningar. Hundratals enskilda användare av Napster ® som påstås ha delat 1. 000 låtar eller mer har också stämmas av RIAA, även om många av dessa fall var antingen ned eller avvecklas för mindre belopp som den intensiva negativ publicitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.