Vad är nätverkskabel?

Nätverkskabel används för att ansluta och överföra data mellan datorer och nätverk. Det finns olika typer av nätverkskabel, och lämpliga typer att använda beror på struktur och topologi i ditt nätverk. De vanligaste typerna av nätverkskabel är partvinnad, koaxial, Ethernet gå över, och fiberoptik.

oskärmad partvinnad (UTP) kabel används i många Ethernet-nätverk. Den har fyra par trådar som hålls inne av slemhinnor i kabeln. Varje par är tvinnat i flera ytterligare vändningar för att förhindra störningar från andra enheter i nätverket. Strukturen för denna typ av kabel ökar dess tillförlitlighet och hjälper till att minimera nätverksfel.

Koaxialkabel, eller koaxial, är en annan vanlig typ av nätverkskabel. Den har en kopparledare i mitten och en plastbeläggning fungerar som en isolator mellan centrum dirigent och en metall sköld. Kabeln är sedan täckt med en beläggning. Beläggningen kan tänka eller tjock-det tjockare beläggning som ger mindre smidig ger extra skydd.

Ethernet används för att ansluta en dator nätverk som består av två eller flera datorer. Denna typ av nätverkskabeln eliminerar behovet av switchar och routrar. Kabeln ger också datorer kan anslutas med sitt nätverkskort, såsom nätverkskort (NIC).

Fiberoptisk kablar används för nätverk som spänner över stora avstånd. Som en följd har denna typ av kablar flera lager av skyddande beläggning. Den överför också ljus i motsats till elektriska signaler som andra kablar. Detta gör det en perfekt kabel för nätverksmiljöer som utsätts för stora mängder elektriska störningar. Det sänder också information med hög hastighet och används därför i stora nätverksmiljöer som de som används av stora företag.

Eftersom trådlösa nätverk blir mer och mer populärt, är nätverkskabel blir mindre nödvändig. Fortfarande många system, särskilt storskaliga system, fortsätta att lita till nätverkskablar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.