Vad är narrowcasting?

narrowcasting är en catchall term som används för kommunikation såsom radio-eller TV-signaler som är begränsade till abonnemangskunder eller på annat sätt förbjudet att sända . Sändningar sänds till allmänheten, tillgängliga för allmän-mottagare med möjlighet att fånga signalen (s). Narrowcasting riktar sig till en viss publik via egen utrustning och kryptering eller på annat diskriminerande sätt.

En av de vanligaste exemplen på narrowcasting är kabel-TV. Den krypterade signaler kan endast visas på en TV genom att först köra igenom en dekoder från kabelbolaget för en månadsavgift.

Ett annat exempel på narrowcasting är satellitradio. Satellite radio är reklamfri radio, vilket kräver en egen mottagare eller mottagare. Satellite radio är också en betald prenumeration tjänst, men narrowcasting inte alltid till en avgift.

Internet självt omfattar både sändning och narrowcasting. Webbplatser som är öppna för alla besökare utan registrering eller abonnemang är i huvudsak sändningar. Dessa webbplatser eller subnät som kräver lösenord, registrering eller någon form av medlemskap är exempel på narrowcasting. E-postlistor är ännu ett exempel på narrowcasting, liksom podsändningar som i allmänhet är inriktade på en mycket specifik del av allmänheten. Med några undantag, sändlistor, podcaster och prenumeration-centrerad webbplatser är i allmänhet gratis narrowcasting tjänster.

Eftersom narrowcasting är inriktad på en begränsad pool, är det i samband med mål och nisch marknadsföring. Narrowcasting har också funnit användbara program i köpcentra, flygplatser och andra offentliga inrättningar där besökarna använda pekskärmar för att hitta tidtabeller, platser butik, restauranger eller annan information. Ibland kallad interaktiv narrowcasting , denna typ av narrowcasting kan minska behovet av personal kundservice.

Original TV-CBS ville NBC och ABC att tilltala så många som möjligt genom varierat sändningsprogrammering hela 50, 60 och 70-talen. Nu nyare kabel-TV-nät är specialiserade på narrowcasting. MTV var den ursprungliga musik-enda kanalen, medan CNN producerar nyheter bara. Hem och trädgård , Historia kanal, Sci-Fi , ESPN idrott och Animal kanal är alla utmärkta exempel på grundläggande förändring från att sända till narrowcasting i kabel-tv-nätet.

Samtidigt som den ursprungliga sändningen-nät fortsätter att erbjuda en uppsättning av program, narrowcasting har utan tvekan påverkat den modellen också. Program som lockar samma publik segment erbjuds ofta back-to-back på stora nätverk, och även en kväll i veckan kan komma att domineras av rättslig dramer, kanske nästa natt domineras av tonåring visar eller komediserier.

Det råder ingen tvekan om att narrowcasting kommer att fortsätta att växa i takt med tekniken öppnar dörrar till den genomsnittliga teknikkunniga Joe och Jane. Om det en gång det tog en hel del pengar att sända ett meddelande kan i dag även en tonåring använder en Internet-café och en gratis hemsida för att nå världen, eller sin egen lilla nisch publik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.