Vad är huvudminne?

I en värld av datorer, huvudminne anses bygga programmet adresserbara minne som rymmer exekverbara filer och data som behövs för att lansera och driva olika system och program. Mer allmänt kallade primära lagring eller minne, huvudminne direkt gränssnitt med CPU, som läser instruktionerna i samband med körbara och utför de uppgifter som krävs för att hantera uppgifterna. Alla uppgifter som krävs för en effektiv funktion av program sparade på hårddisken hålls i förvaringslokalen.

I de flesta fall i dag, de viktigaste lagring och processorn kommunicera via det så kallade framsidan bussen. Denna typ av buss som faktiskt består av två specialiserade bussar som hjälper till att läsa både data och adresser som är inrymt i det nationella minnet. Framsidan bussen utdrag de anvisningar som behövs för att köra program samt ger processorn med den plats eller adress körbara på hårddisken. CPU kan sedan läsa och skriva data för sig själv och gå vidare för att lansera de nödvändiga uppgifterna.

Det är viktigt att notera att i de flesta fall i dag, huvudminne anses ha ett flyktigt minne. Detta innebär att RAM-minnet rensas vid starten. För att lösa detta, många system att använda sig av ett icke-flyktigt primära huvudminne eller lagring av komponenter, exempelvis BIOS att effektivt bootstrap datorn. Bootstrapping helt enkelt läsa en större program från en sekundär lagring och lastning den till RAM i primära eller huvudsakliga lagring. Därifrån kan bussarna börja kommunikation med CPU och kompletta lanseringen sekvens.

Som ett led i den pågående processen är det främsta minnet ständigt läsa och indexera data, effektivt skriva om den för framtida bruk. Detta ständig växelverkan hjälper till att hålla fräsch uppgifter och förhindrar att data från försvinna från de viktigaste lagring under användning av olika funktioner och program som används på datasystemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.