Vad är fjärrsäkerhetskopior?

fjärrsäkerhetskopior är något som kan rädda ditt företags liv. Om du har en stor mängd data-ekonomiskt eller på annat sätt-att du inte har råd att undvara, så du behöver fjärrsäkerhetskopior. Den kan ha enkla eller komplicerade funktioner, men dess mest grundläggande användning är att skydda dina data från oavsiktlig eller avsiktlig förstörelse.

I grunden är fjärrsäkerhetskopior vad det låter som: Du har en säkerhetskopia av data som är ingenstans nära din huvudsakliga verksamhet. Vissa eller alla data som flödar från dator till dator varje dag också lagras på en server som är fysiskt långt borta från kontoret. På så sätt i händelse av en katastrof, förlorar du inte varje tillstymmelse till viktiga data.

Du styr hur ofta dina data överförs till fjärrsäkerhetskopior. De flesta företag gör en total backup av sina data varje dag eller varje vecka, beroende på hur mycket data som de använder på en dag eller vecka. Vissa företag, särskilt stora finansiella institutioner, kan göra flera virtuella eller fysiska resor till fjärrsäkerhetskopior varje dag.

fjärrsäkerhetskopior kan ta flera former. En av de vanligaste är ett data lager. Det kan vara så stor som du behöver det vara för att lagra alla de data som du vill säkerhetskopieras. Du kanske inte vill att alla dina data säkerhetskopieras hela tiden.

Data lagringsutrymmen innehåller vanligen lagringsmedier. Dessa kan vara så enkelt som magnetband, cd eller dvd, eller så komplicerat som stordatorer full av uppgifter. Data som lagras på bärbara lagringsenheter som band eller skivor är oftast överförs manuellt och bärbara till fjärrsäkerhetskopior. Data som lagras på stordatorer kan överföras på detta sätt också, men är mer sannolikt skickas elektroniskt, antingen via företagets eget nät eller via en säker Internetanslutning.

Programvaran finns att göra fjärrsäkerhetskopior enklare. Denna programvara är vanligen anpassningsbar, så du kan fylla ditt företags specifika behov. De program kan vanligtvis ställas in samt att göra säkerhetskopiering av data automatiskt med jämna mellanrum som du anger så att fjärrsäkerhetskopior tar så lite av din tid som du vill att det ska ta.

fjärrsäkerhetskopior inte bara används av företagen. Privatpersoner använder fjärrsäkerhetskopior också. Uppgifter som du kanske vill skyddas från ditt hus eller familj kan överföras till en fjärrsäkerhetskopior anläggning med samma slags metoder som beskrivs ovan. Tanken här också är att se till att du har mer än en kopia av dina mest känsliga data.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.