Vad är ett skript fel?

Ett skript fel i allmänhet uppstår när du försöker köra ett datorprogram eller öppna en webbsida och ditt system inte kan förstå eller genomföra kommandot. När ett felmeddelande visas, kommer det att ange ibland vad problemet är som så att du vet att sidan har visas men med fel. Du kan få en unresponsive skriften misstag, så sidan fortsätter sakta försöker ladda.

Ett skript fel kan bero på problem inom källkoden på sidan, eller det kan vara ett problem med ditt system eller dina systeminställningar. Om din dator, eller vissa delar av den är föråldrade, eller om dina inställningar är fel, får du antagligen ett antal skriptfel. Inställningar på datorn eller i nätverket kan ha justerats för att blockera saker som Java Applets eller ActiveX-kontroller. Ändra inställningarna, om befogat, kan lindra problemet. Om du tror skriptfelet är resultatet av ett problem med webbplatsen, är det en bra idé att kontakta webmaster för att rapportera felet.

Ett skript fel är ofta en olägenhet snarare än ett allvarligt problem. Vissa operativsystem eller webbläsare kan ha buggar av egna eller kan vara i behov av uppdateringar. Problem kan även uppstå om hårdvaran är föråldrad eller skadad. Se till att dina drivrutiner är uppdaterade också. Om inte, kommer du förmodligen behöva avinstallera en gammal drivrutin som ska installeras den uppdaterade versionen, eller har någon annan göra det åt dig om du inte är rädd för att göra det själv.

Om du fortsätter att se samma skriptfel, eller andra, uppenbarligen mer felsökning krävs. En annan sak du kan prova för att undvika att ta emot meddelanden skriptfel är att ta bort tillfälliga Internet-filer. Om det finns funktioner eller program som körs som du inte behöver, försök att stänga av dem. Du kanske också vill minska skärmupplösningen eller det antal färger som du använder för närvarande. Fortsätta att minska upplösningen och antalet färger tills du antingen har nått de lägsta inställningarna eller längre tar emot meddelanden skriptfel.

Om du inte är säker på felsökning din dator är det en bra idé att be om hjälp från en kunnig vän. Om du inte vet någon som kan hjälpa dig, det är nog bäst att fråga en professionell. Ett skript fel är i allmänhet inte en viktig fråga, men att göra ändringar i ditt system eller dina inställningar, om du är osäker på vad du gör, kan leda till större problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.