Vad är ett moderkort?

ett moderkort som är den underliggande kretskort i en dator. Centralenheten (CPU), Random Access Memory (RAM), hårddisk (ar), hårddiskar och optiska enheter är alla anslutna till gränssnitt på moderkortet. En video interface och ljudkort eventuellt kan byggas in eller läggas till.

Ett moderkort kan komma i många utföranden för att passa olika behov och budget. I dess mest grundläggande, den kommer med flera olika gränssnitt för nödvändiga komponenter och ett BIOS-chip för att styra installationen av moderkortet. Många dator entusiaster för en typ av BIOS framför en annan och kommer att välja ett moderkort delvis grundar sig på BIOS-tillverkaren. Till exempel har många spelare föredrar Nvidia BIOS som den är rankad som en av de bästa för grafiska applikationer.

En lika viktig del av moderkortet är den typ av CPU den kommer att stödja. Vissa moderkort stöder AMD processorer, medan andra stöder Intel-processorer. Av tillverkarens kategorier, det finns olika grader av processorer. En AMD 64-bitars processor kräver en annan CPU socket än en AMD 32-bitars processor. Således, om inköp delar självständigt, måste ett beslut om CPU innan du väljer moderkortet för att säkerställa kompatibilitet.

En annan viktig faktor är den mängd och typ av RAM moderkortet kommer att stödja. Det är alltid bäst att köpa en styrelse som klarar mer RAM-minne än vad som nu behövs. Om ny teknik för RAM-chips är tillgänglig, få en styrelse som stöder de nya marker kommer att hjälpa framtidssäkra investeringen.

Antalet PCI-platser varierar från moderkort till moderkort, liksom andra gränssnitt som antalet av SATA-portar, olika RAID förmåga och USB-och Firewire-portar. Som nämnts tidigare, ljud och video anlagen kan vara inbyggd, men purister föredrar i allmänhet att inaktivera interna video och ljud och lägga överlägsen tredje part kort. Ett moderkort kommer också i en av ett fåtal standard fotspår eller storlekar. Detta belopp i samband med inköp av systemet mål. Längs dessa linjer, många moderkortstillverkare rekommenderar särskilt nätaggregat som testats med styrelsen.

Trots att bygga en dator som används för att vara lite utmanande, idag de flesta moderkort är färgkodade med inbyggda regulatorer-in, vilket gör det mycket enkelt att bygga en dator från grunden. Den enda tidskrävande aspekt är att utreda vilken maskinvara kommer bäst passar dina behov och samtidigt passa in i din budget. När processorn och moderkortet väljs är RAM något bestäms av styrelsen själv. Hårddiskar, en optisk skiva, ett grafikkort, ett ljudkort och en diskett rund ut grunderna.

Det finns många tekniska webbplatser som översynen nya produkter. Om du är i marknaden för ett moderkort, kanske du vill spendera lite tid på att undersöka dina val. Ett bra moderkort är lätt att installera, kommer att stödja alla de hårdvara du önskar, och kommer att tillgodose dina behov i en överskådlig framtid. Ett moderkort som stöder den senaste tekniken kommer att bli dyrare än kort som redan ligger nära föråldrade.

Ofta äldre moderkort är blåst ut till reducerade priser, komplett med en CPU, och i vissa fall ett fall med strömförsörjning. Dessa "barebone"-system tänkt att byggas från den punkten med andra komponenter som du väljer. Även om du kan få en hel del på ett sådant system, i vissa fall moderkortet ingår inte stöder ett eller flera nyare teknik, och saknar därför den flexibilitet eller långvarigt en mer aktuell modell. Var noga med att systemet stödjer alla de tekniker du önskar innan du gör ett köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.