Vad är ett dataintrång?

ett dataintrång är en situation i vilken data oavsiktligt ut eller användas av obehöriga. Termen används vanligtvis i förhållande till elektroniska uppgifter överträdelser som data på datorer, servrar och skivor faller i orätta händer, även papperskopior av data kan också vara föremål för ett dataintrång. Dataintrång är en mycket allvarlig och säkerhet utfärda överallt från universiteten till djupet av myndigheter intelligens.

I vissa fall är ett dataintrång som orsakas av felaktig hantering av data. Någon med tillgång till sekretessbelagda uppgifter kan av misstag lämna den i en sårbar position, som till exempel när ett företag anställd av misstag lämnar sin bärbara dator ut. När data felaktigt är skyddad med lösenord och andra säkerhetsåtgärder, kan det också komma åt personer som inte har rätt att se det. Ibland sker ett dataintrång helt enkelt för att ingen trodde att säkra data.

Data brott kan också vara följd av en medveten infiltration av någon som vill komma åt sekretessbelagda uppgifter. Intrång i datorsystem kan skapa ett betydande dataintrång, som hacker kan få tillgång till många databaser på alla skyddsnivåer. Stöld av lagringsmedier som hårddiskar också kan utgöra ett dataintrång, som någon kan få tillgång till data genom att knäcka säkerhetsåtgärder för att få till det.

Beroende på vilka uppgifter som hämtas, en dataintrång kan vara allt från pinsamt till ett hot mot den nationella säkerheten. Vanligen, dataintrång innebär stöld av personlig information för bedrägliga ansökningar, en data tjuv kan ta namn, personnummer identifiering, medicinsk historia, adresser och annan information för identitetsstöld, utpressning eller andra aktiviteter. Människor kan också brott mot en säkerhet för att få fram data för att sälja, såsom affärshemligheter och dokument som rör den nationella säkerheten, allt från detaljerade arkitektritningar av känsliga platser för att codebooks används för att kryptera sändningar.

Ökningen av dataintrång som mer och mer data lagras i elektronisk form i början av 21: a århundradet lett till ökad regeringarnas åtgärder för dataintrång. Många nationer har lagar, vilket kräver företagen att informera kunder om de är inblandade i ett dataintrång. Till exempel, om en banks servrar hackad skall det meddela alla sina kunder att det var ett brott, och att den undersöker, och efter en undersökning kommer nästa anmälningar skickas ut till kunder som påverkades direkt så att de kan vidta åtgärder för att skydda sina finansiella räkenskaper och identiteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.