Vad är ett Rack Server?

Rackservrar är datorer som är avsedda att fungera som servrar och är konfigurerade för installation i en central ram som kallas ett rack. Ibland kallas ett rackmonterade server, passar rackserver prydligt i ett fack i racket och funktioner för att samordna alla lokala och fjärranslutna delar som bedrivs i hela anläggningen. Både små stora företag använder sig av rackmonterade servrar, särskilt om det finns ett behov av att ge fjärråtkomst till ett privat nätverk.

Även en rackserver liknar ett torn server i funktion, de är annorlunda är konstruktion. Tornet server är mer av ett skåp som står helt ensamt, och tenderar att bli längre. Den rackserver, däremot får du tillgång till servrar genom att öppna bilagor hittats på minst två sidor av racket. En rackserver kan också ta mindre plats än ett torn server, även om detta inte alltid fallet.

En av fördelarna med rackserver är att flera servrar kan placeras in i fack eller springor i racket. Detta gör det enkelt att ansluta servrar till andra nätkomponenter. Om du gör det gör det inte bara möjligt att behålla en primär server, men att även fastställa en sekundär server som kommer att driva nätet i händelse av en nödsituation. Med större företag, kan en serie av servrar tjänst olika delar av nätet, samtidigt som den anslutna servrar att utbyta data på ett behov grund.

I en grundläggande rackserver setup är servern hålls på plats med hjälp av enkla skruvar finns i vikar i racket. Denna säkerhetsåtgärd är till stor hjälp i att se till att en server inte glider ur plats och landa på golvet. Förutom att säkra servrar på plats, ger den öppna konfigurationen av räcket även för lätt flöde av kall luft från system som hjälper till att hålla rackserver och övriga nätverkskomponenter till en konstant temperatur.

Eftersom en rackserver är relativt liten i design är rack också utformat för att ta upp mindre golvyta. Detta innebär att även om ett verktyg garderob måste bli det nya hemmet för servrar, finns det rack som passar in i utrymmet med lätthet. Så länge det finns vissa sätt att hålla det lilla området sval, kan rackserver funktion med inget annat än rutinmässigt underhåll och vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.