Vad är ett Packet Filter?

Ett paket filter är, i dess mest grundläggande, en brandvägg som skyddar datorer i nätverk mot förorening från utomstående källor, nämligen Internet. För att undvika missförstånd är paketfilter namnet på programmet, en typ av IP-filter så som nämns i Berkeley Software Distribution (BSD) namnkonventioner. Den paketfilter fungerar som ett nätverk polis, granskning av och all trafik riktas mot nätverket innan att trafik någonsin blir någonstans i närheten av nätverket. Tänk på paketfilter i fråga om skyddet tornet utanför vallgraven som omger slottet. Den paketfilter tjänar roll både vallgrav och vakt torn, eftersom de flesta förfaranden paketfilter omfattar mer än ett lager av säkerhet.

paketfilter är en modell för "reverse engineering också, fungerar som en grindvakt som håller "farliga" trafik från att lämna nätverket. Lämpligt att jämföra här skulle vara den kinesiska muren, som byggdes både för att hålla invaderande barbarer ut och att hålla oliktänkande kinesiska i. "farliga" trafik som ett paket filter håller flyr kan mycket väl vara företagshemligheter, såsom kund identitet information och liknande.

Ett paket filter kan anpassas, förstås. Du kan ställa in filter så hög nivå, så att ingenting går igenom om du inte tillåter det. Du kan programmera paketfilter så att den söker efter vissa sökord eller IP-adresser i inkommande anrop. Du kan även programmera paketfilter att utesluta alla, men en viss nivå av information, de parametrar som du anger i förväg.

Din paketfilter normalt som standard, kommer att hålla en logg över alla sina aktivitet. Denna logg kan anpassas också att inkludera sådana uppgifter kolumner som antalet dataströmmar spåras, antal dataströmmar inne, varför dessa dataströmmar stoppades IP-adresser av all inkommande sändningar, och hur många gånger de överföringar som var försök. På detta sätt kan du följa upp försökte säkerhetsöverträdelser.

Ett paket filter kommer förmodligen att krävas för att skydda ett stort nätverk av datorer. Det sista du vill ha som ordförande för en bank är för en del hackare att ta kontroll över den personliga informationen hos dina kunder. Din paketfilter i detta fall kommer otvivelaktigt att få en hög säkerhetsnivå.

Du också kanske vill rikta din paketfilter vid intern trafik också, att se till att inga stötande trafik-eller dataströmmar få passerat mellan internt kontrollerade datorer. Ett paket filter är inte perfekt, även om beslutsfattarna vill att det ska vara, och av någon anledning, kan förkastligt filer smita igenom. Denna typ av penetration på en dator kan snart leda till infektion av andra datorer i nätverket bara för att de dela en IP-adress eller annan typ av nätverksanslutning.

Kalla det paket filter. Kalla det brandvägg. Kalla det Internet polis. Kalla det vad du vill. Det är din bästa vän, oavsett hur många datorer nätverket är igång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.