Vad är en virtuell växel?

Datorer kan hjälpa oss att göra alla möjliga saker dessa dagar, bland annat telefonsamtal. Detta gäller särskilt för företag. Ett datoriserat enhet som hjälper ansluta ett företag med världen utanför kallas en växel, eller företagsväxel.

En telefonväxel gör mycket mer än koppla den person som ringer med den person som samtalet. Det är först och främst ett företag, en växel. Använda en växel kan du ha alla dina samtal besvaras med en anpassad verksamhet hälsning erbjuder ett ljud bläddra-through av företagskataloger, tillhandahålla en anslutning direkt till en viss person eller avdelning, spela musik medan systemet är parkerad och även ta röstmeddelanden för anställda som inte är i byggnaden vid tidpunkten för samtalet.

De flesta företag har denna typ av tjänst, och de flesta företagsledare aldrig ge det en tanke. Växeln är ett telefonsystem med varierande grad av datoranvändning. De mest sofistikerade system erbjuder konferenssamtal som omfattar tredje parts tillgång.

I regeringstid av Internet, har vi nu Virtual PBX, som inte behöver fysisk närvaro på båda sidorna av telefonsamtal för att ansluta två parter. Alla växelfunktioner sköts av en tredje part enhet, Virtual PBX leverantören. Varken företaget eller utanför ringer egentligen meddelanden någonting annorlunda i tjänst. Skillnaden är dock alldeles uppenbart när vi tittar på vem som tillhandahåller tjänsten.

Virtual PBX använder Voice over Internet protokollen till väg samtal över Internet. Detta är en stor förändring genom det sätt som telefonsamtal brukar komma fram-genom direkta linjer-men det är en av endast två väsentliga skillnader mellan PBX och Virtual PBX. Den andra skillnaden är vem som tillhandahåller tjänster, inklusive programuppdateringar och liknande. I den traditionella PBX-setup, kommer ett företag köper ett system telefon, bifoga telefon handenheter till huvudinstrumenttavlan via telefon ledningar, och gå om verksamheten att ta och ta emot samtal på traditionellt sätt.

Virtual PBX håller trådarna-om det inte är trådlöst Internet-men eliminerar telefoner och växeln, åtminstone på företagets lokaler. Är snarare växel Internet, och i synnerhet det företag som tillhandahåller Virtual PBX. Det är denna Virtual PBX företag som ansvarar för att tillhandahålla telefon, hålla tillgänglig hela tiden hålla sig uppdaterad med det senaste inom programvaruteknik och Internet bästa praxis, och så vidare. I huvudsak är Virtual PBX tredje part telefon värd som använder Internet som en växel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.