Vad är en särskild fil?

En speciell fil, också känd som en enhet fil är en fil på en dator som används tillsammans med drivrutiner. Det kan verka och agera som en normal fil, men den innehåller ett särskilt namn som skiljer den från andra filer. Detta namn kan inte användas med andra filtyper. Den särskilda filen kan ge kommandon på en drivrutin genom Input /Output (I /O-system) samtal. Detta gör det lättare för fil för att kontrollera en viss enhet eller del av datasystemet.

En enhet nod lagrar information om den speciella filen, och använder en större och ett mindre antal för att identifiera filen och Föraren det fungerar med. Microsoft ® använder speciella filer i deras operativsystem, såsom system MS-DOS ® och Windows ®. En viktig skillnad är namnet och hur de särskilda filen särskiljas. Microsoft ® hänvisas till särskilda filer som enhetsfiler, och äldre operativsystem använder reserven ord för att identifiera dessa särskilda filer i stället för större och mindre antal.

Microsofts ® enhetsfiler som enkla sökord som CON och PRN. De kan eller inte kan ha både en ingång och en utgång kommando. Till exempel kan CON både ta emot maskinskrivna data och data för utskrift datorn till konsolen. Sökordet PRN dock kan endast skriva ut text. Det kan inte få någon input.

För att bättre förstå hur speciella filer påverkar människor i deras dagliga liv, anser en högskolestudent som har räddat hennes uppsats på en cd-rom för att ta till campus biblioteket och skriva ut. När hon sätter in CD: dator, behöver datorn för att läsa data på CD-skivan och öppna den på datorn så att studenten kan skicka den till skrivaren. En typ av speciell fil som kallas en blockenhet överför data i block från cd till datorn. När alla block har överförts, kan datorn visa innehållet på CD på datorskärmen.

Bortsett från blockenheter, enheter karaktär och pseudo-utrustning finns också. Tecken enheter fungerar med system som skickar information ett tecken i taget i stället för i stora block som blockenheter handtaget. Den pseudo-anordningar används för att interagera med kommandon operativsystemet kan utföra som inte kräver ett fysiskt föremål att interagera med. CD-ROM är ett fysiskt objekt som hanteras av en block-enhet. En pseudo-enhet handlar enbart med kommandon och inte interagera med eventuella fysiska objekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.