Vad är en radio-knappen?

programvara, är en knapp för en liten, ihålig cirkel bredvid texten i en konfigurationsmenyn låda. Genom att klicka på knappen platser en fast punkt i cirkeln, att välja alternativet. Klicka på en valt knappen de-väljer den, ta bort pricken. Som en alternativknapp är markerad, andra inom kategorin stänga.

knappen har fått sitt namn från det sätt en fysisk radio kontrolleras. Radio typiskt drag en linje av förinställd station knappar, när en knapp trycks ner, frigörs en tidigare tryckte på knappen. Radio-knappar fram ett antingen eller möjlighet till handling. Detta skiljer dem från kryssrutor, som också används i programmet. Kryssrutor används när flera val är möjliga inom en kategori.

kryssrutor, radioknappar, verktygsfält och fönster arbetsytan är alla delar av det grafiska gränssnittet (GUI). Detta är den del av programvaran som användaren kan se och interagera med verser de dolda koder "bakom gardinen. " En ren, enkel att förstå och attraktiva GUI kan sälja ett lämpligt program, medan en komplicerad eller motverka intuitiv GUI kan sjunka ett annars bra program. Normalt är målet för en kommersiell programmerare att skapa programvara som förenar ett tilltalande gränssnitt till fast funktionalitet.

Vid utformningen mjukvara så är det viktigt att välja rätt grafiska element för rätt jobb. När användarkonfigurationsfiler kräver att välja bara ett val mellan två eller flera val, är knappen till höger GUI element som erbjuder idiotsäker funktionalitet för användaren. Om flera val är möjliga, kryssrutor är lämpliga.

Radio knapp val inte behandlas förrän användaren klickar på en tryckknapp, som brukar "Spara", "OK" eller "Verkställ. "Om åtgärden utelämnas eller användaren av misstag klickar på" Stäng "eller" Avbryt "första, tidigare val fortsätter att gälla. Microsoft ™, Apple ™ och Linux ™ operativsystem och program använder kryssrutor eller alternativknappar i praktiskt taget alla konfigurationsmenyn. Radioknappar eller kryssrutor är också närvarande i tredje parts programvara som kräver användarkonfigurationsfiler.

kodsträngarna och Java-baserade program som JRadioButton är fritt tillgängliga för programmerare för att lägga radio knapparna för programvara. Det finns också övningar och massor av information för den alltmer programvara författare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.