Vad är en patchpanel?

Patch panelerna är passiva kopplingsanordningar som gör det möjligt att upprätta kommunikation mellan en grupp av enskilda komponenter. Den typiska patchpanel kommer att omfatta hamn platser eller uttag där sladdar och ledningar kan anslutas till enheten. En patch panel används ofta vid nät flera datorer genom att ansluta dem via patchpanel, som i sin tur ansluten till servern kör det lokala nätverket.

Det finns ett antal mönster för patchpanel. En vanlig design är som en monterad hårdvara enhet som kan fästas på plats i en kabeldragning garderob eller en switch rum. I detta scenario är patchpanel i allmänhet ligger nära de primära och sekundära servrar som driver nätet. Anslutningar från stationära datorer och dockningsstationer, liksom från fax eller telefoner rinna ner i patchpanel och sedan ansluta till servrar.

En annan design för patchpanel liknar en enkel grenuttag. Längs kroppen av panelen är en serie uttag eller andra behållare som gör att olika delar av utrustning för att ansluta med panelen. När utrustningen är ansluten via panelen, är det möjligt att utföra uppgifter på en arbetsstation och har uppgiften fullgörs på en annan station. Kan till exempel skrivbordet skapa ett dokument för faxning, skicka det direkt till faxen använder det lokala nätverket och har fax slå faxnummer upprätta anslutningen, och överföra dokumentet.

Värdet av en patch panel är att enheten gör det möjligt att ansluta flera delar av utrustning till en server eller en hubb, även om det inte finns tillräckligt anslutningar finns på servern korrekt. Eftersom alla komponenter som är anslutna till patchpanel finns bara behovet av att upprätta en anslutning mellan panelen och servern. När plåstret panelen monteras eller på annat sätt placeras där det är lätt att ansluta och koppla komponenter blir med uppgraderingen av kablar och utrustning mindre svårt, eftersom det inte är nödvändigt att ta bort servern från rack eller brickor för att komma åt anslutningarna.

Även om en patch panel är vanligtvis avsedd för kontorsbruk, finns det ingen anledning till att panelen inte kan utnyttjas för att skapa ett nätverk i hemmet också. Genom att utse en dator i hemmet som server eller huvuddator kan patchpanel fungerar som navet för att ansluta alla andra datorer i nätverket. Precis som med Office-program, med hjälp av en patch panel för att ansluta tre eller fler datorer hemma kan byta ut eller byta utrustning mycket mindre av en huvudvärk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.