Vad är en optisk Pen?

artister begränsas av de verktyg de använder, och det enda verktyget som finns tillgängligt i det förflutna till digitala eller dator konstnärer var standard datormus. Alltmer dock digitala konstnärer och den breda allmänheten vänder uppmärksamheten mot den optiska pennan som en lösning för att ersätta omständliga musen. Optisk pennor erbjuda några fördelar jämfört med vanliga datormus, men även har vissa nackdelar.

En optisk penna är en lätt, penna-formad pekdon. Det kan användas ungefär som en vanlig penna, används för att skriva eller rita i datorprogramvara. En optisk penna kan också användas som en vanlig mus, eftersom den har en trackball som man kan flytta objekt och knappar som man kan klicka. Denna unika inmatningsenhet kan användas var som helst en vanlig mus kan användas, och det kräver inte en speciell musmatta.

Optisk pennor fungera lika bra för personer som är höger eller vänster, även särskilda modeller finns tillgängliga för att underlätta skillnaden mellan att skriva och data stilar inom dessa två grupper. Det tar inte upp mycket lagringsutrymme. Vissa optiska penna modeller har möjlighet att vara trådlös, ger dem möjlighet att förlita sig på energiförbrukningen och sänder en signal från pekaren till en inmatningsenhet som vanligtvis ansluten till en tom USB-port på en dator.

En nackdel många konsumenter har klagat på är att optiska pennor är ofta tunn, och de tar inte mycket ansträngning att bryta. Vissa personer märker att arbeta med optiska pennor tar lite vänja sig, och att flytta pennan i vissa sätt gör att ingången blir skev. Priset på en optisk penna är ofta mycket mer än en vanlig USB-mus, men priserna på både lägre vid varje följande år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.