Vad är en mus Deck?

En mus däck är en enhet som ansluts till en dator skrivbord för att hålla musen, som används för att navigera i datasystemet. Vanligtvis fäster musen däck till undersidan av tangentbordet facket och kan dras ut vid behov. När den inte används kan den skjutas på plats under tangentbordet facket. På så sätt blir det inte i användarens sätt samtidigt som du arbetar eller sitter vid skrivbordet.

Personer som inte har en mus däck är knutna till deras datasystem i allmänhet använda en musmatta i stället. Den musmatta vilar på toppen av datorn skrivbord, som kräver att användaren lyfta sin hand högre för att nå den. För vissa användare, kan hålla en hand i högt läge blivit obekväm med tiden. Dessutom ökar det risken för smärta i handleden som användaren vilar den mot kanten på skrivbordet när du använder musen.

Med en mus däck, behöver användaren inte att lyfta sin hand. I stället är musen placerad till hans eller hennes sida på en lägre nivå. Detta tillåter användaren att placera sin hand i en mer bekväm ställning. Dessutom eliminerar musen däck möjligheten att skära av cirkulation eller skada huden på grund handleden vilar mot kanten på skrivbordet.

Även om musen däck är ansluten till datorn skrivbord, tjänar samma funktion som musmatta. En typisk musmatta har minst ett milt texturerade sida där musen är placerad. Den musmatta är smidig nog för att musen för att flytta, medan texturerat tillräckligt för att ge dragkraft som krävs för att göra många mus design arbete.

En mus däck också har en strukturerad yta. Detta bidrar till att musen fungerar, och eftersom strukturerad yta är inbyggd, stannar musen däck alltid på plats. Detta eliminerar frustration ofta förknippas med hjälp av en musmatta, som oavsiktligt kan flytta runt på användarens skrivbord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.