Vad är en infogad bild?

En infogad bild är en grafisk bild som sätts in i en webbsida för att lägga till visuella intryck, ge information och att företräda en hyperlänk. Infogade bilder är oftast i GIF, JPEG eller PNG. De har förts till en webbsida med hjälp av uppgifter URI systemet.

Data URI tillåta inbäddning av liten storlek data som kan hämtas direkt i webbläsaren. Infogade bilder hämtas av webbläsaren tillsammans med HTML och visas som en del av webbdokument. För webbläsaren att kunna hämta och visa bilder utan alltför mycket tid och besvär, är det tillrådligt att använda små inbäddade bilder.

Större bilder skulle bromsa den lastande tid, och leda till webbplatsen för att ta en lång stund för att visas på skärmen. De flesta webb besökarna har inte tålamod att hänga runt för att se det hända. Detta skulle påverka trafiken till webbplatsen.

HTML infogade bilder hämtas från servern till den webbplats där de ska visas, eller från övriga externa servrar. Använda infogade bilder från externa källor är en fråga av påstående som detta kan ske utan tillstånd. Det img taggen används för att infoga bilder infogade i stycken och rubriker i webbsidan. De img taggen kan inte användas i en fritt svävande form. Det måste bifogas inuti ett annat element.

De nödvändiga attribut i img taggen attributet src. Attributet src anger webbadress eller URL från vilken webbläsare kan hämta bildfilen. Förutom src attributet kan HTML infogade bilder definieras av tre valfria attribut. Dessa är alt, anpassa och ismap.

alt-attribut ger en infogad Alternativ bildtext. Så om betraktarens webbläsare inte stöder grafik, kommer betraktaren se texten i stället för bilden. Med hjälp av alt-attributet rekommenderas starkt.

alt-attributet värdet kan vara en tom sträng. Till exempel, om det finns en dekorativ bild, är det inte nödvändigt att ge alternativ text till den. Därför kan alt-attributet värdet lämnas tom.

infogad bild stil kan ställas in med anpassa attributet. Den anpassa attributet gör att webbläsaren där den infogade bilden ska visas i förhållande till texten på webbsidan. Inline bilden kan anpassas till toppen, mitten eller botten av intilliggande texten på webbsidan.

Med ismap attribut kan en infogad bild att markeras som en aktiv bild karta. Detta innebär att olika delar av bilden kan fås att producera olika åtgärder när någon klickar på de olika delarna. Till exempel, om det finns en infogad bild som visar jorden och Saturnus, klicka på Jorden kan leda till att information om jorden och klicka på Saturnus kan leda till att information om Saturnus.

Till skillnad från alt och anpassa attribut fungerar inte ismap attribut inte enbart genom integration i img taggen. Det kräver lite konfiguration görs på servern. Vissa belopp programmeringskunskaper kan också krävas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.