Vad är en hyrd?

en hyrd är en permanent fiberoptik eller telefonförbindelse mellan två punkter till ett telekommunikationssystem transportören. En hyrd förbindelse är också ibland som en särskild linje. De kan användas för telefon, data eller Internettjänster. Ofta företag kommer att använda en hyrd för att ansluta till geografiskt avlägsna kontor eftersom det garanterar bandbredd för nätverkstrafik. Exempelvis kan en bank använda en hyrd för att enkelt överföra finansiell information från ett kontor till en annan. En hyrd kan spänna långa eller korta sträckor och kunder betalar i regel en fast månadskostnad för tjänsten, beroende på avståndet mellan två punkter.

hyrda förbindelser inte har telefonnummer grund vardera sidan av linjen är alltid ansluten till en annan, i motsats till telefonlinjer som återanvända samma linjer för åtskilliga samtal genom en process som kallas "koppling". Den information som skickas via förhyrda färdas längs dedikerade säkra kanaler, vilket eliminerar trängsel som uppstår i gemensamma nätverk. Uppkopplingshastigheten kan variera från 64 kbps (kilobit per sekund) till 45 Mbps (megabits per sekund) och den bandbredd som krävs dikteras av den mängd data som skickas och tas emot.

En del personer har också börjat att använda hyrda förbindelser för att få en snabbare, mer tillförlitlig Internet-anslutning. De kan också spara en enskild pengar om han /hon råkar tillbringa en betydligt stor del av tiden på Internet. Medan de flesta hyrda förbindelser kosta ca $ 1000 /månad, det finns linjer kallas Fractional T1 linjer som börjar på 128 kbit /s och är billigare. Installationen är samma som för vanliga telefonlinjer.

Hyrda förbindelser användes före tillkomsten av Internet och faktiskt utnyttjas 1950 från Project RAND (forskning och utveckling) vid samarbete i hela landet från Pennsylvania till Kalifornien .

Några av fördelarna av en hyrd över andra telefon och Internet är: snabbare nedladdning och hastigheter upp, ett brett sortiment av bandbredd, garanterad bandbredd för företag användning och lämplighet för webbhotell .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.