Vad är en händelse blogg?

En händelse blogg är en webblogg (blogg) som lanseras som en del av en händelse. Event bloggar är ofta stod för händelser i samband med aktiviteter på Internet, till exempel Möten för medlemmar i en speciell webbplats, konferenser webben, och så vidare. Evenemanget blogg används för att få människor entusiastiska över evenemanget samtidigt förmedla information om händelsen till deltagarna. Under evenemanget kommer uppdateringar på bloggen tillåta människor att hålla reda på vad som händer, och människor som inte är vid evenemanget kan följa verksamheten via händelsen bloggen.

Människor valt att blogga om en händelse blogg varierar. Vanligtvis flera fall personal på kommer att ges bloggar privilegier, och de kan ta en avslappnad och informell strategi med läsarna. Evenemanget blogg används ofta för nyheter, bland annat tillkännagivanden av tidtabellsändringar, och för att organisera, med information om hotell, flyg, och så vidare för att hjälpa deltagare planera sin närvaro.

Händelsen blogg kan även inkludera gäst bloggar av människor som pratar på eller deltar i evenemanget tillsammans med bloggar profilering händelse talare, processen för evenemanget setup, och så vidare. Vissa händelser bloggar ta läsarna bakom kulisserna turer med video och foto innehåll som kan utformas som en teaser, en bloggare kan lägga upp en mystisk bild och be människor att identifiera den, till exempel, vilket tyder på att de kommer att få veta mer när de anländer vid evenemanget.

Event bloggar kan också användas för att sprida information som kan vara användbara, t. ex. boklistor, information om grupper av deltagare som planerar att träffas, sista minuten-ändringar, och information om informella sociala händelser som hänger samman med händelsen, men inte officiellt sponsras av det. Till exempel kan en grupp människor vill träffas för drycker på kvällen innan händelsen och händelsen bloggen kan användas för att främja deras meetup.

Om en händelse planerare är att hantera en händelse webbplats, det är oftast väldigt lätt att begära att en blogg skall inrättas på plats, med privilegier för alla de människor som kommer att blogga. Människor kan också ställa in evenemanget bloggar på offsite tredje del platser som Blogger, Wordpress eller TypePad, med hänvisning människor till offsite blogg för mer information. Detta kan skapa förvirring om bloggare som inrättats inofficiella evenemang bloggar som följeslagare till händelsen, det är en god idé att se till att en officiell blogg på en tredje parts webbplats tydligt märks som sådana.

med en händelse blogg kan vara ett värdefullt marknadsföringsverktyg. Bloggare tenderar att vara mer intresserade av att länka till dynamiska, regelbundet uppdaterat innehåll, så de kommer att länka till och diskutera en händelse blogg, trumma upp intresset för det fall innan det händer. Människor kan också uppmuntras att delta i en blogswarm främja evenemanget, där ett antal olika bloggare alla överens om att blogg om samma ämne på en viss dag, och medan de fall som helst kan gå uppmuntras att blogga om evenemanget egna webbplatser eller vid evenemanget bloggen, och att använda Twitter hashtags för att diskutera händelsen på Twitter eller på andra microblogging webbplatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.