Vad är en färg pall?

En färg pall, även kallad en färgpalett, är en uppsättning särskilda färger som används i ett projektarbete. Sådant arbete kan innehålla en enkel inredning projekt, som att måla en litet rum, eller ett mer komplicerat arbete, som att skapa text och grafik för webbplatser och marknadsföringsmaterial. En färg pallen är ett gemensamt verktyg inom många olika områden där någon form av design, som hemma inredning, mode merchandising, kosmetika och skriva ut och elektronisk marknadsföring.

Den vanligaste formen som används för en färg pallen är en rad av lådor. Varje färg som behövs i projektet används som en fyllningsfärg för en låda. Detta är ofta bra för enhetliga färger, oavsett om det för digital färg, skriva ut bläck, tyg färgning eller annan typ av pigment. Färgerna i regel kommer även tilldelas namn och nummer.

Alla som har shoppat för färg på en järnaffär sannolikt är bekant med tillverkarens färg färg pall kort. Dessa prover med olika nyanser av samma färg eller färger som kompletterar varandra. Denna typ av pallar kan hjälpa shoppern att välja mellan färger och hjälpa personen att blanda färgen att återskapa dem.

En uppsättning av olika kosmetiska färger, såsom läppglans eller rouge, kan också anses vara en färg pall. Ofta kommer det att ha en liknande rad av lådor. Skillnaden mellan denna och designerns färg pall är att alla kosmetiska låda faktiskt är fylld med smink, i vissa nyanser.

Ett av de enklaste sätten att skapa en färg pall med Pantone ™ färger. Företaget utvecklar kända färger som ska konstruktionen branschstandard. Med tusentals färger på listan är dessa nyanser används över hela världen. Pantone ™ kan också göra egna färger genom att blanda två eller flera lager färg.

Varje årstid Pantone ™ släpper en rapport om den färgen pallen den tror kommer att bli den mest populära. Detta är särskilt viktigt för människor i modedesign. Till exempel innehöll våren 2009 pallen 10 färger mdash, mörk citron, ros damm, lavendel, Lucite grön, skiffergrå, palats blå, steg lax, fuchsia röda, levande gröna och super citron. På grund av rapporten var dessa färger används ofta i kläder från designers vid den tidpunkten.

Det är intressant att notera hur en sådan pall. Till exempel, under den tiden och med hjälp av dessa färger kan modedesigners inte bara se till att deras mönster samordnas med en annan, men att de ansågs modernt. Denna standard kan påverka vad människor bär i världen, särskilt de som köper dyra designer eller avdelning varumärken butik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.