Vad är en disk Eraser?

En disk radergummit är en typ av programvara som används för att fylla en hårddisk torka. Målet när du använder en disk radergummi är att sanera information, inklusive filer och mappar som finns på hårddisken, så att det inte kan återvinnas av tredje part. En disk suddgummi kan användas av företag, statliga myndigheter eller privatpersoner som vill skydda känslig eller privat information en gång finns på en hårddisk.

För många är en investering i en dator radergummit en investering i trygghet. Verkligheten är att alla datorer som inte har ordentligt raderas är föremål för har sitt data hämtas, visas och används av den som gör att återhämta sig. Kan till exempel finansiell information hämtas, personliga berättelser och annan konfidentiell information såsom personnummer kan återvinnas och sedan användas för att hjälpa en tredje part stjäla identiteten på den hårddisken tidigare ägare.

En ägare kan tro att han har tagit bort all personlig information från en hårddisk genom att ta bort filer, flytta dem till papperskorgen och tömma den, men dessa åtgärder inte ta bort filerna från hårddisken. Filerna kan fortfarande lätt hämtas eftersom det enda som har förändrats är sökvägen till filen. Register över var filerna kan hittas även efter det att förbli på en dators File Allocation Table (FAT). Vem som helst kan komma åt filerna genom att helt enkelt läsa FAT, identifiera nya sökvägar och återvinna filer med nya vägar.

En disk suddgummi innebär att återvinning av filerna svårt genom att ändra sökvägar och radera data. Den kan skriva över filer så att deras ursprungliga innehåll inte kan identifieras. Att använda en disk radergummit på en disk många gånger kan ge extra skydd eftersom filer ha skrivits över igen och igen.

Dator våtservetter kan vara en fördel i många olika branscher. Men en skiva radergummi kan vara bra för den genomsnittlige användaren som bestämmer att han vill sälja, byta, ge bort eller återvinna sin dator. Ont om avmagnetiseringsdon skivan med en magnet och fysiskt bryta eller förstöra disken efteråt, en skiva radergummi är det mest effektiva sättet för en datoranvändare att skydda sig själv och sin data från nyfikna ögon. Intuitiv programvara gör det enkelt för användare att peka och klicka sig fram till rena diskar. Disk suddgummi programvara kan erhållas från butiker eller laddas ned via Internet från företag som specialiserar sig datorn sanitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.