Vad är en blogg Carnival?

En blogg karneval är ett verktyg som används av bloggare för att marknadsföra sig själva och sitt arbete. I en klassisk blogg karnevalsartiklar, är ett område utses till värd eller arrangören och deltagarna skicka in permanenta förbindelser, så kallade permalänkar, till tjänster som uppfyller temat för karneval. Arrangörerna samlar alla länkar i en enda post, ge läsarna en hoppa-off led för att nå en mängd olika bloggar. Läsare njuta ofta bloggen karnevaler eftersom de ger en möjlighet att läsa olika material av bloggare som annars skulle vara svårt att hitta, medan bloggare uppskattar mycket de gratis publicitet.

karneval i fåfänglighet, som startade 2002, är allmänt som den första blogg karneval. När konceptet fångad på ett stort antal andra blogg karnevaler började uppstå, allt från Grand rond, en blogg karneval som är inriktat på medicinsk blogga, att blogga karnevaler som fokuserar på blogginlägg om katter, bilar, stickning, och en mängd andra teman.

Normalt uppstår en blogg karneval på en bestämd intervall, t. ex. varje vecka eller varje månad. För att karnevalen att överleva, färsk tävlingsbidrag måste hela tiden komma fram, och bloggen karnevalsartiklar måste stödjas så att människor vet att det sker. Folk tar oftast blir värd, med värd att bli betraktad som ett privilegium som genererar en hel del trafik från webbplatser som länkar till karnevalen. Värdar kan också ansvara för utgallring poster i vissa fall även traditionellt alla på-topic inlagor accepteras.

De flesta karnevaler har också ett tema, som kan variera från det bästa arbetet en bloggare anser att han eller hon har presenterat ett specifikt ämne som mat, sjukvård eller feministiska frågor. Eftersom målet med en blogg karneval är att dela länkar och ökande trafik, deltagarna i karnevalen vanligtvis länken till karneval när den skickas, och de kan även ta del av karnevalen och plocka ut flera uppgifter från andra bloggare för att främja eller presentation.

Flera webbplatser fungerar som clearinghouses för bloggen karnevaler, med information om när karnevaler är planerade att gå upp, och vem som värdar. Vissa arrangörer kan inlagor till att kopplas till dem via dessa organisera platser, tillåter människor att använda en central webbplats för att skicka flera karneval poster, medan andra kräver att synpunkterna mailas direkt till dem.

Människor som vill starta en blogg karneval kan prova att söka efter "blogg karneval" och deras tema val, eller att använda katalogen på en blogg karneval nav för att bekräfta att en karneval på det temat inte redan existerar. Få en stor grupp av deltagare och projektansvariga tillsammans är också en nyckel, någon som vill ta emot en blogg karneval om en viss utrikespolitisk fråga, till exempel, kanske vill email bloggare som skriver om denna fråga för att låta dem veta om händelsen och att be om synpunkter och marknadsföring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.