Vad är en besöksräknare?

en besöksräknare är en bit kod inbäddad i en webbsida som spårar besökare. Hit diskarna varierar i komplexitet från enkla versioner som endast talar om för webmastern att någon har besökt, till komplexa sådana som följa en användares framsteg på en webbplats och lämna kompletterande information, till exempel om en besökare kommer ifrån. De flesta webbsidor har drabbats installerat räknare, så att ägarna kan se hur populär sidan är, och hur användarna kommer till webbplatsen. En besöksräknare kan också användas för att se hur farbara en webbplats är, och att avgöra vilka områden på webbplatsen som är mest populära.

De flesta drabbade räknare berättar webmastern vad IP-adressen för varje besökare är. Med hjälp av IP-adress kan webmastern se vilken del av världen en besökare kommer från, och i vissa fall kan ha möjlighet att identifiera vilka tjänsteleverantören gästen använder. Dessutom levererar en besöksräknare vanligtvis information om anläggningen eller sök som ledde besökaren till webbplatsen. All denna information finns tillgänglig i ett administrativt område i form av statistik som webmastern kan se. I regel är denna information inte visas på webbplatsen, av oro för säkerheten.

På en webbplats kan en besöksräknare ta ett antal format. Många drabbas räknare är helt osynliga. Besökare vet inte att besöksräknaren finns där, även om besöksräknaren spåren dem. Andra träff räknare ta en mer synlig form. Många webbplatser, till exempel, hålla en löpande summa besökare på huvudsidan, eftersom detta är en fråga av intresse för vissa personer. I andra fall, en mer komplex besöksräknare kan visa träffar överlagras på en karta, så att besökare kan se var andra besökare från. Vissa webbplatser håller också en katalog med nya remisser, som visar hur människor hittade platsen.

Många människor med personliga webbplatser vill få en besöksräknare, så att de kan se hur populära sajten är . Ett antal företag skapa free hit räknare för just detta ändamål. En sökning på "gratis besöksräknare" i en sökmotor kommer att ge en lista av möjligheter. Men var försiktig. Först avgöra om du vill ha en besöksräknare på vara synliga eller osynliga. Om synliga, ta reda på vilken typ av skärmar företaget erbjuder dig eftersom du inte kan hitta dem visuellt tilltalande. Några av dessa företag också bädda in skadlig kod eller kakor i deras hit counter code, så läs användarvillkor noggrant för att avgöra hur data du samlar in kommer att användas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.