Vad är en annonsspel?

En annonsspel är ett datorspel som innehåller marknadsföring av en franchise eller ett företag i själva spelet. Advergames har funnits nästan lika länge som Datorspelsåret, och anses av många erfarna analytiker som ett mycket framgångsrikt sätt att höja produkt medvetenhet och öka upprepa trafik till produkt-främjande webbplatser. Det finns flera olika sätt att införliva reklam i vida världen av video spel, och smart marknadsföring företag har använt sig av många olika sätt att fånga intresse för produkter med hjälp av en annonsspel.

Några av de tidigaste advergames fördelades enligt full videospel, innan den utbredda användningen av Internet. Dessa spel såldes på konsol system säljs för tidigt persondatorer, eller ges ut som reklamartiklar eller gåvor vid köp. Många skisserat franchise tecken som vilt hjältar, i hopp om att skapa användarnamn med spelet karaktär och därmed varumärket. I en mycket populär tidigt annonsspel, Cool Spot ® spelar karaktär som maskot av 7-Up ® soda, en liten röd fläck med ben, armar, och solglasögon. Ett spel som detta, som marknadsförs av massa medier, är känd som en "above the line", eller ATL, annonsspel.

A nedan linjen eller BTL, är annonsspel lite sneakier i sin inställning till produktplacering. Dessa spel får inte direkt har produkter eller idéer, men kan inkludera dem i bakgrunden eller underliggande budskap i spelet. Till exempel många sporter videospel visa stadion väggar och skyltar med riktiga reklam på dem, såsom kläder eller läskedrycker. Mycket som filmer tillåta att produkterna visas för en avgift kan spel sälja reklamplats till andra företag för pengarna.

En annan typ av annonsspel använder samma strategi som syftar till att dra användaren att ytterligare undersöka i livsstil på de avbildade tecken. Denna typ av annonsspel kan komma under tung kritik som ett sätt att påverka aktörer, särskilt barn och ungdomar, i vissa åsikter. Några föreslår att många militär-baserade spel är avsett som ett rekryteringsverktyg för de väpnade styrkorna, och många kritiserats som en alltför förenklad eller glamoriseras reklam för att ansluta sig till militären.

Sedan tillkomsten av Internet har världen i annonsspel bli ännu mer fascinerande och komplexa. Många advergames erbjuds som små, klickbara annonser på webbplatser som kommer att leda användaren till en annan webbplats när du klickar på. Andra erbjuder löften om belöningar och priser om användaren spelar och vinner en online annonsspel. Många anser att dessa spel vara vilseledande och ett obehag, särskilt som de anställer störande grafik eller plötslig popup-fönster.

annonsspel är resultatet av reklam världens lysande svar till en värld av datorspel. Som ett verktyg för marknadsföring, kan moderna advergames locka ett brett utbud av webb-användare för att undersöka den erbjudna produkten, idé eller företag. Förespråkare av advergames påpekar att användarna har fritt val, inte måste ge personlig information om de inte önskar, och kan stänga webbplatsen eller spelet vid en tidpunkt de själva väljer. Kritiker, å andra sidan, tyder på att advergames tilltalar dåligt beslutsfattare som barn, som kan luras att ge ut personlig information som hotar privatlivet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.