Vad är en Warm Boot?

En varm start, även kallad en mjuk start, är processen att starta en dator utan att datorn stängs av. Det är vanligen utförs när det finns ett problem som en frusen datorprogram eller en webbsida inte svarar. Varma stövlar radera allt i RAM starta om datorn medan den fortfarande är påslagen. Det finns ett par olika sätt att utföra en varm start.

När du försöker stänga ett fast program på en Microsoft eller baserade datorer, det bekvämaste sättet är att göra en nollställning. Detta görs genom att trycka Ctrl + Alt + Del samtidigt. I Windows Task Manager öppnas, så att användaren kan klicka på "Program"-fliken och slutet av programmet som orsakar att datorn ska frysa upp. Utför nollställning två gånger gör att datorn inte bara programmet, starta om och återgå till ursprungliga skick den var i innan programmet öppnades.

En annan metod på sig att utföra en varm boot på en Microsoft-baserad dator är att klicka på "Start". Härifrån måste användaren klicka på "Avsluta"-menyn och välj "Starta om. "Detta kommer att få datorn att stänga ned och återställs tillfälligt, utan att någonsin stänga av. Datorn kommer att starta i det inledande den befann sig i, innan ansökan frös upp.

Utgående fastnat program på en Mac innebär med en annan återställning process. nyckel-kombinationen av Ctrl + Kommando + ESC kommer att starta en Mac till ursprungligt skick innan ett datorprogram frös. För enkelhetens ändamål finns det också en reset knappen sitter på Mac-tangentbord som skall utföra en varm start när knappen trycks in.

Att tvinga en varm boot på en Linux-baserad dator är liknar en Microsoft-baserad dator. Förutom att trycka på Ctrl + Alt + Del på tangentbordet kombination kan användaren även starta om datorn med GNOME. Användaren måste högerklicka på skrivbordet och välj "Skapa programstartare. " Härifrån han typer kommandot "/usr /bin /gnome-session-save-döda" och följer anvisningarna.

När det är möjligt en varm boot ska alltid utföras för att starta en frusen datorprogram. Det finns situationer när datorn är helt låst upp och försöker värma uppstart kommer inte att ge några resultat. Det är när det är nödvändigt att kallt starta om datorn. Detta görs genom att trycka på, och hålla, på strömbrytaren. Datorn kommer att stängas och måste manuellt startas om.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.