Vad är en Walk Station?

Walk stationer är i huvudsak datorarbetsplatser som gör det möjligt att utöva och samtidigt hantera arbetsrelaterade uppgifter. I huvudsak gifta ett löpband till en dator tillåter promenad stationen människor att njuta av en enkel och jämnt tempo promenad och samtidigt hantera e-post, gå på webbkonferenser eller ange information i en databas. Begreppet ett löpband arbetsstation har redan införts i USA och ett fåtal andra länder.

Idén bakom promenad stationen är att eliminera en av nackdelarna med att använda en dator. Traditionellt har användarna i en sittande ställning när man använder vilken stationär eller bärbar system. För personer som arbetar med en dator hela dagen, betyder det lilla till några rörelser ur stolen i timmar i sträck. Slutresultatet är en mer stillasittande livsstil och möjligheterna att utveckla ett antal fysiska krämpor.

Även känd som en treadputer försöker gå stationen att rätta till situationen. Genom att låta personer som steg på löpbandet och gå en mil eller mer på en jämn takt, och samtidigt få tillgång till e-post och utföra arbete relaterade uppgifter, bidrar enheten till att främja en högre kvalitet på hälso. Den anställda kan fortfarande utföra uppgifter i tid, men kommer att ha fördelen av en bra fysisk träning samtidigt.

Tillsammans med de fysiska fördelar, det finns de som för fram tanken att treadputers även kan ge mental stimulans också. Den fysiska rörelsen som är möjligt genom en promenad station hjälper kroppen att frigöra endorfiner och därmed förbättra stämningen för den anställde. Glad anställda är vanligtvis mer produktiva och tenderar också att vara mer kreativa på arbetsplatsen. Detta gör tanken på promenad stationen väldigt attraktivt för företag med en progressiv attityd.

Vandringen station kan också vara till hjälp runt huset. Vuxna som använder en hemdator mycket kan kombinera en halv timmes promenad på en anständig takt med att surfa på Internet. Barn som älskar att spela spel online kan fortsätta göra det samtidigt som de får i en hälso-promenad period.

För närvarande är prislappen för några exempel på promenad stationen på marknaden är kostnaden oöverkomliga för många hushåll och även små företag. Eftersom begreppet får mer uppmärksamhet, apparaten är sannolikt att gå in i massproduktion och gradvis blir mer överkomliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.